KOMMENTARER

Hvem tror du på?

En serie om en utenomekteskapelig affære spør seerne om hva de opplever som troverdig - og hva de selv har fortrengt.

NY HBO-SERIE:  I «The Affair» møter vi forfatteren Noah (Dominic West) og den eggende Alison (Ruth Wilson). Hun flørter, han unnskylder seg og går hjem, men er fascinert. Foto: HBO Nordic
NY HBO-SERIE: I «The Affair» møter vi forfatteren Noah (Dominic West) og den eggende Alison (Ruth Wilson). Hun flørter, han unnskylder seg og går hjem, men er fascinert. Foto: HBO Nordic Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Det er de upålitelige fortelleres høst. På kino herjer «Gone Girl», filmen basert på Gillian Flynchs bestselgende thriller om et ekteskapet fra helvete, der skiftende synsvinkler gjør det uklart hvem som er skyld i hva. Foreløpig mindre dødelig, men like besnærende ustabil, er historien i «The Affair», den nye HBO-serien som sendte sin første, forføreriske episode ut i verden i forrige uke.

I «The Affair» møter seeren forfatteren Noah (Dominic West). På ferie med kone og fire barn møter han den eggende Alison (Ruth Wilson), først når hun serverer familien på den lokale kafeen, seinere tilfeldig og på tomannshånd. Hun flørter, han unnskylder seg og går hjem, men er fascinert.

Så blir samme flik av historien fortalt fra Alisons perspektiv: Hun bærer på en sorg og et personlig nederlag, og husker møtet annerledes. Noen av avvikene er uskyldige, og går på at Alison og Noah legger merke til forskjellige ting: Servitøren husker barneflokken som kaotisk og uregjerlig, noe som for faren som lever med dem til daglig, ikke er oppsiktsvekkende. Andre steder er fortellingene deres gjensidig utelukkende, og innebærer at en av dem husker feil, eller lyver.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer