KYKKELI KYGO: Nå svinger det av På Kornet ettersom en ung kollega fra Bergen har ertet på seg sine egne i den delikate saken rundt Kygo vs Grieg. Vi på vår side vet at Dagbladet i 1885 antydet at nevnte Grieg kanskje trodde han var den nye Beethoven, så da så. Foto: NTB Scanpix.
KYKKELI KYGO: Nå svinger det av På Kornet ettersom en ung kollega fra Bergen har ertet på seg sine egne i den delikate saken rundt Kygo vs Grieg. Vi på vår side vet at Dagbladet i 1885 antydet at nevnte Grieg kanskje trodde han var den nye Beethoven, så da så. Foto: NTB Scanpix.Vis mer

Vi satser på klikkbonanza i Bergen med denne saken:

Hvem tror Edvard Grieg han er? Den nye Beethoven?

Men vi våger ikke å skrive noe om profeten, beklager.

Meninger

Verden (Dagbladet):

Vi som sverger til Klikk, og kneler i tung bønn mot Aller Akbar i København, ja, vi har så mye å gjøre for tiden at vi nesten ikke aner hvordan vi skal få tid til å leve i synd.

Hør bare, for det første, og kanskje det viktigste: En knekkebrødspisende og flink kollega, født og oppvokst i Bergen by, ertet på seg cirka tretten milioner bergensere denne uka da han spøkte litt rundt villakjøpet til Kygo (41 mill).

Vår kollega klikket til ved å stille spørsmålet om Kygo trodde han var den nye Grieg? Ikke nok med at hans vesle epistel ble lest av nærmere 200 000 mennesker på nettet, noe som er ti ganger mer enn denne døgnflue er lest de siste 30 åra, folk mente også at skribenten burde komme seg ut av Oslo-tåken og bosette seg en tid i Bergen.

Vel, han sier kuen, hytten, holder med Leeds og buekorpsene, får tårer i øynene bare av å snakke om Nystemten og heier selvsagt på Brann.

Og som en senil skribent kan vi opplyse om at Dagbladet også i 1885 hadde Paa Kornet der vi skrev følgende om Grieg og Troldhaugen: «Tror Herr Grieg At han er Nationens nye Beethoven?» Så, vi har vårt på det tørre.

Noe helt annet er at vi i dag ikke våger å sitere Klassekampen fra i går som pratet med Qasim Ali. Han som i 2010 var en av initiativtakerne til en stor demonstrasjon i Oslo mot PST og Dagbladets publisering av en karikatur av Muhammed som en gris der om lag 3000 muslimer deltok.

Ali vil i følge Klassekampen gjerne forby Muhammed-karikaturer fordi han tror det vil hindre radikalisering. Han sier til den gamle raddisavisa at muslimsk ungdom alltid vil engasjerer seg i denne saken og at de blir såret når deres profet blir krenket.

Vi De Feige i mainstream sosialistisk fake news media (VDFIMSSFNM) sier ingenting fordi her må en samlet, og veldig progressiv venstreside, banke i døra, banne i kjerka, og utenfor en moske, og deretter ta ordet ettersom de har svar på alt og Allah.

Eller kanskje Jonas Gahr Støre igjen kan mumle litt om ytringsfrihet? Kanskje på fransk som han kan flytende? Mens vi venter: Krenkes den som krenkes bør. Ali er selvsagt i sin fulle rett til å mene dette, og vi andre svinepelsene har også rett til å mene det stikk motsatte. Takk og pris for paragraf 100 i grunnloven den norske.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.