Tropical Troldhaugen:

Hvem tror Kygo at han er? Edvard Grieg?

Neida, joda. Kygo har i hvert fall skaffet seg en eiendom som skapt for å sikre ettermælet.

KYGONESET: Den norske artisten Kygo har gått til anskaffelse av 15,5 mål i et av Bergens dyreste strøk. Foto: Google maps / NTB scanpix
KYGONESET: Den norske artisten Kygo har gått til anskaffelse av 15,5 mål i et av Bergens dyreste strøk. Foto: Google maps / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Året er 2138. DJ, EDM-profil, artist og tidligere Bergens-ordfører Kyrre «Kygo» Gørvell-Dahl er for lengst i jorda, men 300 meter unna bergenserens barndomshjem står hans storslagne eiendom fortsatt til minne.

Ytterst på Kygoneset, tidligere kjent som Hopsneset, kan besøkende komme for å minnes mannen som gjorde tropical house til en verdenssuksess. De kan gå på EDM-museet, hvor også Alan Walkers maske er utstilt.

I et av husets mange rom er det blitt innredet som en tro kopi av Kygos gutterom. Der kan man la seg fascinere av hvor enkle de digitale verktøyene var på tida da Kygo herjet hitlistene.

Det er i hvert fall sånn man ser det for seg at det må bli, etter at nyheten i går kom om at det er Kygo som er kjøperen av en storslått eiendom ved Nordåsvannet i Bergen. 41 millioner måtte musikeren ut med for hus, hage, tennisbane og alt annet de 15,5 målene rommer. Bergens dyreste noensinne.

Verdt hver krone er det likevel garantert. I huset, tegnet av den kjente bergensarkitekten Ole Landmark, ligger forholdene til rette for å ta imot internasjonale storheter. Men ikke minst for å sikre sitt eget ettermæle. Langs Nordåsvannet ligger nå Kygoneset, Marmorneset og Troldhaugenneset som perler på en snor.

Det Kygo gjorde denne uka var rett og slett å skaffe seg en eiendom skreddersydd for å fredes på lik linje som Troldhaugen, hjemmet Bergens forrige store komponist Edvard Grieg etterlot seg.

Slik bergenske skolebarn i dag tas med til Troldhaugen og Griegs komponisthytte nede ved vannet, kan framtidas skolebarn vises badehuset hvor tropiske beats ble til mens Kygos lokale og internasjonale tjommier plasket i vannet.

Har Kyrre «Kygo» Gørvell-Dahl tatt enda et steg mot å bli den nye Edvard Grieg? Det må da være lov å spekulere.

  • På kornet er et daglig skråblikk fra Dagbladets journalister.

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer