VG beklager i Trond Giske-saken

- Hvem visste hva, og når visste de det?

Dette mener presseekspertene at VGs rapport må redegjøre for.

ANSVAR: Tidligere generalsekretær i Norsk presseforbund, Per Edgar Kokkvold, mener det er redaktør Gard Steiro i VG som har hovedansvaret for det som har skjedd i dekningen av saken om videoen av Giske på Vulkan bar. Foto: NTB Scanpix
ANSVAR: Tidligere generalsekretær i Norsk presseforbund, Per Edgar Kokkvold, mener det er redaktør Gard Steiro i VG som har hovedansvaret for det som har skjedd i dekningen av saken om videoen av Giske på Vulkan bar. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Lørdag skrev Dagbladet at VGs interne gransking av sin egen dekning av saken om videoen av Giske på Bar Vulkan snart er ferdig.

- Vi jobber døgnet rundt med å få ferdigstilt rapporten. Dette har høyeste prioritet. Det som tar tid er kvalitetssikring av rapporten, uttaler VGs digitalredaktør Ola Stenberg i en pressemelding søndag ettermiddag.

Per Edgar Kokkvold er tidligere generalsekretær i Norsk Presseforbund og tidligere leder av Kringkastingsrådet. Han ser svært alvorlig på saken.

- Det er ikke opp til meg å anbefale hva VG skal gjøre i denne saken. Men det jeg kan si, er at om denne saken dreide seg om en annen viktig samfunnsinstitusjon, er jeg ikke i tvil om hva både VG og samtlige andre medier ville ha krevd, nemlig at den ansvarlige går av, sier presseetikk-eksperten til Dagbladet.

Kokkvold mener det er redaktør Gard Steiro i VG som har det personlige og fulle ansvaret for artikkelen, og viser til Redaktørplakaten og Vær varsom-plakaten.

- Her har sjefredaktøren til og med innrømmet at han var til stede, og tok beslutningen.

Han stiller seg uforstående til hvorfor VG trenger flere dager på å granske saken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer