Lars Saabye Christensen om sitt møte med fredsprisvinneren:

- Hver eneste dag forbedrer han verden

I desember 2010 var forfatter Lars Saabye Christensen sammen med Kirkens Nødhjelp i Kongo på Hopital de Panzi.

FREDSPRISVINNER: Nobels fredspris for 2018 deles i dag ut til den kongolesiske legen Denis Mukwege og IS-overlevende Nadia Murad for bekjempelsen av krigsforbrytelser. Foto: NTB/Scanpix
FREDSPRISVINNER: Nobels fredspris for 2018 deles i dag ut til den kongolesiske legen Denis Mukwege og IS-overlevende Nadia Murad for bekjempelsen av krigsforbrytelser. Foto: NTB/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Vi besøkte den fordrevne pygméstammen på lavaplatået ved vulkanen utenfor Goma, øst i Kongo. Det var bare kvinner der, i alle aldre, kvinner og deres barn; mennene var andre steder, de var døde, de var krigere eller hadde flyktet til byene som smittet dem med nye sykdommer.

Ansiktene: fortvilelse i hvert eneste trekk, fortvilelse multiplisert med tretthet, tretthet mettet med angst. Når disse kvinnene måtte gå den korte strekningen bort til brønnen, var de alltid i fare for å bli voldtatt. De hadde ikke noe valg. En umulig tanke: ikke lenger å ha noe valg. Det er undertrykkelsens og fattigdommens absolutte status.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer