«Hver gang vi møtes»-artistene er klare: - De store låtskriverne mangler

Dagbladets anmelder savner en artist fra aller øverste hylle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I dag startet innspillinga av sjette «Hver gang vi møtes»-sesong på Kjærnes gård utenfor Moss.

Artistene som skal dele låter og erfaringer med hverandre de kommende ti dagene er Eldar Vågan (55), Åse Kleveland (67), Margaret Berger (30), Benny Borg (70), Esben «Dansken» Selvig (38), Ida Maria (32) og Hanne Sørvaag (36).

Dagblad-anmelder Øyvind Rønning, som har fulgt «Hver gang vi møtes» tett siden starten, har dette å si om årets artister:

- Sammenliknet med tidligere sesonger er dette en helt grei gjeng, men ikke noe mer - med Eldar Vågan som en morsom joker. Men de store låtskriverne mangler, hvis du ser bort fra Benny Borg. Og - programmet hadde trengt en artist fra aller øverste hylle, en Bjørn Eidsvåg eller en Åge Aleksandersen eller en Kari Bremnes. De er helt sikkert spurt, sier Rønning og fortsetter:

Henning Kvitnes rører Wenche Myhre til tårer

- Men selvfølgelig, programmet står og faller på gode historier og litt vågale tolkninger.

- Fy søren

«Hver gang vi møtes» er tilbake på skjermen våren 2017.

TV 2s programdirektør Jarle Nakken sier i ei pressemelding at han synes kanalen har klart å samle en artistgjeng med veldig stor bredde, både i reportoar, personlighet og historie:

- Det er noen virkelig store norske sangskatter som nå vil få helt nye og spennende tolkninger med disse artistene, og det ligger også til rette for at det rundt bordet på låven vil deles utrolig mange sterke, interessante og morsomme historier, tror Nakken.

Fem av de sju artistene har vært å se i andre TV 2-konsepter tidligere.

Dansken, Berger og Sørvaag har vært dommere og mentorer i henholdsvis «Idol», «Idol Junior» og «The Voice», mens Vågan, Sørvaag og Ida Maria har deltatt i «Skal vi danse».

Åse Kleveland sier i pressemeldinga at hun ble utrolig glad da hun ble spurt om å være med på «Hver gang vi møtes».

- Når jeg har sett programmet, så har jeg jo innerst inne tenkt at «fy søren, så fint det hadde vært å få lov til å være med». I «Hver gang vi møtes» kan man være litt grenseløs, sier Kleveland, som var Norges kulturminister fra 1990 til 1996.

Dagbladet Magasinet møtte Åse Kleveland for et portrettintervju tidligere i år. Les her: - Etter å ha sprengt en sånn grense for seg selv, så tør man litt mer (krever Pluss-abonnement)

- Jeg har hatt bulimi

Vazelina Bilopphøggers' Eldar Vågan forteller at kameraten Øystein Dolmen, som var med i aller første sesong av «Hver gang vi møtes», anbefalte ham å være med.

- Jeg er ikke spesielt god til å ta imot ros, men jeg er pen på håret, så jeg skal gjøre mitt beste, sier 55-åringen spøkefullt.

I likhet med Ida Maria og Hanne Sørvaag har Vågan konkurrert på parketten i «Skal vi danse» - sjekk ut artistens hoftevrikk her.

Sosialt eksperiment

Tidligere «Idol»-deltaker og «Melodi Grand Prix»-vinner Margaret Berger er sesongens yngste deltaker.

30-åringen sier at hun er fan av at «Hver gang vi møtes» handler om musikk, musikere og artister:

- Min erfaring er at alle som har drevet med musikk uansett sjanger på en måte er en slags familie. Så «Hver gang vi møtes» er et slags snedig og fint sosialt eksperiment som jeg hadde lyst til å være en del av, sier Berger i pressemeldinga.

Tidligere i år ble det kjent at Berger har funnet kjærligheten med Stavanger-mannen Glenn Huth Mæland (39).

Her synger Lene Nystrøm D.D.Es «Rumpa mi»

«Svorske» Benny Borg trekkes fram av Dagbladets anmelder som sesongens største låtskriver.

70-åringen beskriver TV 2-programmet som «den eneste programserien som er igjen der artister kan få lov til å være artister», og sier samtidig at han er nysgjerrig på hvordan artistkollegene kommer til å tolke låtene hans.

Borg ga ut albumet «Den største reisen» tidligere i år, til terningkast fem i Dagbladet.

Flere av låtene på albumet er skrevet til hans avdøde kone Liv Jacobsen.

Rocker og hiphop-alibi

For Ida Maria Børli Sivertsen har det siste året vært innholdsrikt. Hun har deltatt på «Skal vi danse», gitt ut spirituals-album og blitt mor.

I tillegg stormet det rundt 32-åringen i fjor, etter at hun i en kronikk hos Aftenposten fortalte om hvordan alkoholkonsumet kom foran karrieren.

I «Hver gang vi møtes» er Ida Maria spesielt spent på å se hvordan de andre artistene reagerer på hennes tolkninger av låtene deres.

- Jeg liker konseptet med at man skal gjøre hverandres låter, gjøre forskjellige sjangre - og at jeg ikke trenger å være så bundet til det jeg vanligvis gjør, sier hun i pressemeldinga.

Lars Lillo forteller om sorgen etter morens død

Årets hiphop-alibi er Esben «Dansken» Selvig, kjent fra Klovner i kamp og rockebandet Yoga Fire.

Dermed kan det være duket for både rap- og rocketolkninger av låter som Åse Klevelands «Intet nytt under solen» eller Vazelina Bilopphøggers' «Traktor med henger».

Som å dra på klassetur

- Jeg har skyhøye forventninger! Dette her minner meg litt om gamle dager, da man dro på klassetur til Spiterstulen eller speiderleir og sånt. Det å stikke avgårde og bo på en gård med en gjeng man ikke kjenner, det tenker jeg er helt supert, sier Dansken, som tidligere har vært å se som dommer i TV 2-programmet «Idol».

Hanne Sørvaag annonserte nylig at hun flytter til New York, men har tydeligvis ombestemt seg - i hvert fall så lenge innspillinga av «Hver gang vi møtes» varer.

I tillegg til å være artist har 36-åringen vært å se i et annet TV 2-program, som mentor i «The Voice».

- Jeg har tenkt mange ganger at jeg har hatt veldig lyst til være med i «Hver gang vi møtes». Jeg tror jeg har noen gode historier som jeg har lyst til å dele, og så er det denne magien som ligger i å hylle hverandres materiale. Jeg gleder meg, sier Sørvaag.

Her bryter Samsaya sammen

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer