Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Hver gang vi møtes på TV 2

«Hver gang vi møtes»: Derfor sa de ja

- Jeg har ikke tid til å prate med psykiater, så jeg tenkte det var greit å benytte anledningen, sier Tshawe Baqwa.

ARTISTBONANZA: Christel Alsos, Silya Nymoen, Tor Endresen, Claudia Scott, Tone Damli Aaberge, Hans Petter Aaserud og Tshawe Baqwa skal tolke hverandres låter de kommende lørdagskveldene på TV 2. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
ARTISTBONANZA: Christel Alsos, Silya Nymoen, Tor Endresen, Claudia Scott, Tone Damli Aaberge, Hans Petter Aaserud og Tshawe Baqwa skal tolke hverandres låter de kommende lørdagskveldene på TV 2. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Slik svarer Madcon-rapperen da Dagbladet spør hvorfor han takket ja til «Hver gang vi møtes», som har premiere lørdag.

Baqwa har i det hele tatt lagt lokk på lite i møte med de andre artistene.

- Hva har jeg ikke fortalt om? Jeg går gjennom alle merkelige episoder i mitt liv, og snakker om alt fra forholdet mitt til familien, til første gang jeg pulte, sier 38-åringen og ler rått.

SPILLOPPMAKER: Tshawe Baqwa byr på seg selv i den nye sesongen med «Hver gang vi møtes». Hans program vises førstkommende lørdag. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
SPILLOPPMAKER: Tshawe Baqwa byr på seg selv i den nye sesongen med «Hver gang vi møtes». Hans program vises førstkommende lørdag. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer

Baqwa er en av sju norske artister som blir å se på TV-skjermen lørdagene framover. TV 2s lørdagsflaggskip «Hver gang vi møtes» er inne i sin syvende sesong, og har - foruten Baqwa - Tone Damli (29), Tor Endresen (58), Hans Petter Aaserud (46), Silya Nymoen (40), Claudia Scott (60) og Christel Alsos (33) på deltakerlista.

I snitt har mellom 600 000 og 700 000 seere benket seg foran TV-en for å se norske artister tolke hverandres låter de foregående sesongene, og karrierene til blant andre Vinni, Eva Weel Skram, Henning Kvitnes og OnklP har fått solide løft etter deltakelsen i programmet.

Likevel har artister som Maria Mena, Øystein Sunde og Åge Aleksandersen takket nei til å delta, slik VG, Nettavisen og Side2 tidligere har omtalt.

Hva fikk årets deltakere til å si «ja» da TV 2 ringte? Tone Damli forklarer det slik:

- Det er jo kanskje Norges triveligste program. Da jeg ble spurt snakket jeg med Eva Weel Skram, som har vært med tidligere, og hun sa bare «JA, det skal du være med på», sier Damli og smiler.

- OK å tenke litt karriere

29-åringen legger ikke skjul på at venninnas løft i etterkant av programmet, med omfattende turnering og musikkutgivelser, er en motivasjon for hennes egen deltakelse.

FELLES GJENNOMBRUDD: Sogndal-kvinnene Tone Damli og Eva Weel Skram var begge å se i «Idol» i 2005 (bildet). Damli rådførte seg med Weel Skram før hun takket ja til «Hver gang vi møtes». Foto: Ørn Borgen / NTB Scanpix
FELLES GJENNOMBRUDD: Sogndal-kvinnene Tone Damli og Eva Weel Skram var begge å se i «Idol» i 2005 (bildet). Damli rådførte seg med Weel Skram før hun takket ja til «Hver gang vi møtes». Foto: Ørn Borgen / NTB Scanpix Vis mer

Damli, som fikk sitt gjennombrudd med TV 2-programmet «Idol» i 2005, er samtidig innforstått med at «Hver gang vi møtes» ikke er synonymt med suksess.

- Man kan komme veldig godt ut av programmet, og så skal man ut og dyrke det. Det er du sjøl som skal gjøre jobben, sier artisten bestemt.

Hun føler seg klar til å gi full gass med musikken, og forteller at målet for 2018 er å være mer på veien og spille konserter. «Være mer egoistisk», som Damli sier selv.

- Billie blir fire år i april. Nå er det OK å tenke litt karriere, sier ettbarnsmammaen, som røper at det vil komme ny musikk i løpet av våren.

TV-AKTUELL: Tone Damli slo gjennom som «Idol»-deltaker i 2005. Nå er hun aktuell i et annet TV 2-program, der låtkatalogen hennes skal gjennom den musikalske kverna til seks artistkolleger. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
TV-AKTUELL: Tone Damli slo gjennom som «Idol»-deltaker i 2005. Nå er hun aktuell i et annet TV 2-program, der låtkatalogen hennes skal gjennom den musikalske kverna til seks artistkolleger. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer

Sa først nei

Trang Fødsel-vokalist Hans Petter Aaserud var hakket mer skeptisk enn Damli da han ble oppringt av TV 2.

- Jeg har prøvd å styre unna offentlige ting. Kombinasjonen av å spille konserter og samtidig være en anonym person, har vært ganske tiltalende. Jeg måtte gå noen runder før jeg sa ja, sier Aaserud, som samtidig avslører at han har fått tilbudet tidligere, men da valgte å takke nei.

- I dag tenker jeg: «Hva var det jeg tenkte på?», sier han lattermildt.

- Hva gjorde at du sa ja denne gangen?

HÅPER PÅ KONSERTER: Trang Fødsel-vokalist og -låtskriver Hans Petter Aaserud. Her avbildet på Vestre Kjærnes gård i Østfold, der TV 2-programmet ble spilt inn i fjor sommer. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
HÅPER PÅ KONSERTER: Trang Fødsel-vokalist og -låtskriver Hans Petter Aaserud. Her avbildet på Vestre Kjærnes gård i Østfold, der TV 2-programmet ble spilt inn i fjor sommer. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

- Vi har merket en utrolig interesse for Trang Fødsel. Det tar ikke slutt, og vi spiller om lag 40 konserter i året - blant annet for unge folk som kan sangene bedre enn meg. Det er artig å putte et fjes på hvem som har skrevet låtene, sier Aaserud, som håper at «Hver gang vi møtes» kan bidra til enda flere konsertbookinger i årene framover.

- Jeg har sagt til de andre i bandet at nå får vi spille på.

Også Silya Nymoen håper at TV 2-eksponeringa kan føre til mer konsertvirksomhet.

- Jeg er veldig glad i å spille live, så kanskje folk vil tenke: «Å, hun vil jeg på konsert med». Det er hyggelig hvis folk får lyst til å følge meg som artist, sier den nybakte 40-åringen, som også er aktuell som MGP-programleder i år.

Privat person

Claudia Scott var blant artistene som hadde proklamert for venner og familie at hun aaaldri skulle være med på «Hver gang vi møtes».

- Jeg er en veldig privat person, og realityshow er ikke min greie, sier countrysangeren.

For henne var det utslagsgivende at artistkolleger som Henning Kvitnes og Anneli Drecker anbefalte programmet varmt.

For Scott var det også viktig at «Hver gang vi møtes» først og fremst dreier seg om musikken.

- Hvilken effekt håper du å få ut av deltakelsen?

- Jeg har vært mange år i USA, og er en privat person, noe som ikke har bidratt til å få musikken min ut. På «Hver gang vi møtes» får folk bli litt bedre kjent med meg og musikken min, sier Scott, som ser få negative sider ved programmet.

- Om det er hipt eller uhipt å være med ... Jeg er den jeg er, og kan ikke bli likt av alle. Det er helt greit.

FIKK RÅD: De tidligere «Hver gang vi møtes»-deltakerne Henning Kvitnes og Anneli Drecker rådet countryartist Claudia Scott til å takke ja til å være med i TV 2-programmet. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
FIKK RÅD: De tidligere «Hver gang vi møtes»-deltakerne Henning Kvitnes og Anneli Drecker rådet countryartist Claudia Scott til å takke ja til å være med i TV 2-programmet. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

Nok fart i karrieren

Tor Endresen har i motsetning til Claudia Scott figurert i en rekke TV-programmer tidligere, med deltakelse i alt fra «Stjernekamp» til «71 grader nord». Bergenseren nølte ikke med å takke ja til «Hver gang vi møtes», og beskriver det som en ære å bli spurt.

- Det er utrolig gøy å være med på et TV-program om det jeg elsker aller mest, musikk, og hvor ingen blir stemt ut, sier Endresen.

Han avviser at deltakelsen er et grep for å få fart på artistkarrieren.

- Jeg har mine turneer, og har et veldig aktivt artistliv. Jeg har god nok fart i min karriere.

I FJOR: Benny Borg valgte seg Åse Kleveland-klassikeren «Intet er nytt under solen» (nr. 3 i Eurovision Song Contest i 1966). Video: TV 2 Vis mer Vis mer Vis mer

25 år yngre Christel Alsos tenker annerledes.

- Min følelse er at mange har hørt musikken min, men ikke vet hvem som står bak den. Dette er en fin anledning til å vise hvem jeg er, sier nordlendingen, som i fjor hadde tiårsjubileum som artist.

Noe å selge

Førstelektor Karl-Fredrik Tangen ved Høyskolen Kristiania ser få negative sider ved «Hver gang vi møtes»-eksponeringen artistene får.

- Du kunne kanskje tenke deg at du mister kredibilitet fordi du menger deg med «feil» sjangre. Men både fordi det er sjangerglidning og at artistene er der i karrieren at de har bevist noe allerede, ser jeg ingen farer - med mindre de gjør en opptreden som er veldig dårlig, sier Tangen.

Markedsføringseksperten tror at suksessen artistene opplever i etterkant, avhenger av hvor personlige de har vært i programmet, og om de har noe å selge.

Han råder derfor artistene til å ha enten turné eller plateutgivelse på gang etter «Hver gang vi møtes».

- En mulighet kan være at flere av artistene går sammen om et show eller en turné, foreslår Tangen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!