Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Hver gang vi møtes»-gjengen møtes igjen

Samtlige sju artister spiller sammen på Norwegian Wood i juni.

GJENSYN: Artistene Bertine Zetlitz (f.v), Øystein Dolmen, Anne Grete Preus, Halvdan Sivertsen, Elvira Nikolaisen, rapper Øyvind  Sauvik i Paperboys og Jan Eggum ble en sammensveiset gjeng under innspillinga av «Hver gang vi møtes». Nå skal de spille sammen på festival i sommer.
Foto: Vegard Grøtt / Scanpix
GJENSYN: Artistene Bertine Zetlitz (f.v), Øystein Dolmen, Anne Grete Preus, Halvdan Sivertsen, Elvira Nikolaisen, rapper Øyvind Sauvik i Paperboys og Jan Eggum ble en sammensveiset gjeng under innspillinga av «Hver gang vi møtes». Nå skal de spille sammen på festival i sommer. Foto: Vegard Grøtt / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hver fredag i åtte uker sang de sju folkekjære artistene for hverandre i TV 2-serien «Hver gang vi møtes».

Nå skal de stå på samme scene igjen, men denne gang har de byttet ut Hvaler gjestgiveri og TV-seere med Frognerbadet og festivalgjengere.

14. juni spiller de under Norwegian Wood-festivalen i Frognerbadet.

Første og eneste - Dette er syv av våre aller fineste artister, og det de har gjort sammen i «Hver gang vi møtes»-serien har gledet utrolig mange mennesker. Nå gleder vi oss veldig til å ha de alle sammen live i Frognerbadet, sier festivalsjef Jørgen Roll i en pressemeldingen.

Med det blir det første og så langt eneste planlagte konsertopptreden Halvdan Sivertsen, Jan Eggum, Elvira Nikolaisen, Øystein Dolmen, Anne Grete Preus, Bertine Zetlitz og Øyvind «Vinni» Sauvik gjør sammen.

- Bertine, Vinni, Anne Grete og Elvira har spilt hos oss tidligere, og det var på høy tid at Halvdan, Jan og Øystein kom til oss også, sier festivalsjefen, og legger til:

- Det kommer til å bli en sommerkveld for minnebøkene.

Foruten «Hver gang vi møtes»-ensemblet, er blant annet Sting, Kaizers Orchestra, Bryan Ferry, Lenny Kravitz, Laleh, Lars Winnerbäck og James Morrison bekreftet til Norwegian Wood-festivalen i juni.

TV-suksess I «Hver gang vi møtes» tilbragte Sivertsen, Dolmen, Vinni og resten av gjengen ti sommerdager på Hvaler i et slags musikalsk kollektiv. Der tolket de hverandres låter og framførte dem for hverandre, til stor begeistring fra både medartistene rundt bordet og publikum hjemme i stua.

TV 2-serien hadde rundt 600 000 seere i snitt hver fredag, og parallelt med programmet ble musikken de sju artistene opptrådte med gjort tilgjengelig for publikum.

Etter første episode hadde Norge fått en ny hitlåt: Rapperens Vinnis versjon av Sivertsen-klassikeren «Sommerfuggel i vinterland» gikk rett til topps i iTunes.

Jan Eggum skapte Twitter-storm da han debuterte som hiphop-artist med sin vri på Paperboys-låta «Tomorrow», og Vinni inntok nok en gang nummer én-plassering på hitlistene med «God morgen, Norge»-versjonen sin.

Ny sesong Samlealbumet som ble sluppet idet sesongen gikk mot veis ende, gikk også rett inn på førsteplassen. I skrivende stund ligger det på iTunes-listas fjerdeplass, drøye seks uker etter utgivelsen.

Musikken fra programmet har blitt streamet mer enn ti millioner ganger på streamingtjenestene Spotify og Wimp, og hele 70 000 låter er lastet ned fra iTunes.

Nylig kunne Dagbladet også komme med nyheten om at TV 2 er i gang med planlegginga av sesong to, og at flere artister har henvendt seg i håp om å få være med i det populære programmet - noe som resulterer i at kanalen kan velge artister fra øverste hylle.

SUKSESS: «Hver gang vi møtes»-gjengen hadde 600 000 seere i snitt, og har hatt flere topplasseringer på hitlistene i løpet av 2012. Foto: TV 2
SUKSESS: «Hver gang vi møtes»-gjengen hadde 600 000 seere i snitt, og har hatt flere topplasseringer på hitlistene i løpet av 2012. Foto: TV 2 Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!