Hver gang vi utgis

Det er igjen tid for å sippe til coverlåter i «Hver gang vi møtes». Men får vi noe bra musikk ut av det?

SÅRT JUR: Kurt Nilsen blir en melkeku for TV2s underholdningsflater denne våren, først som deltaker i «Hver gang vi møtes» og deretter som dommer i en ny sesong av «Idol». Spennende å se om noen kommer til å bry seg om hvordan den nye plata hans låter. Foto: Jacques Hvistendahl
SÅRT JUR: Kurt Nilsen blir en melkeku for TV2s underholdningsflater denne våren, først som deltaker i «Hver gang vi møtes» og deretter som dommer i en ny sesong av «Idol». Spennende å se om noen kommer til å bry seg om hvordan den nye plata hans låter. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VÅRPLANEN FOR NORSKE plateutgivelser viser med all tydelighet hvilken motor «Hver gang vi møtes» allerede etter én sesong er blitt for ulike aktører i næringskjeden i norsk musikkbransje.

Utstillingsvindu. Utskytingsrampe. Undergangstegn. Velg deg din egen metafor.

DET ER LITEN TVIL OM at «Hver gang vi møtes»-konseptet har polariserende kvaliteter. På den ene siden er det vanskelig å argumentere mot den kløktige karriereforvaltningen som foregår i kulissene av TV2-suksessen «Hver gang vi møtes». Det er vanskelig å argumentere mot at det, i det store og hele, er «bra TV».

Dette er dessuten programmet hvor de skakkjørte artistkarrierene til Morten Abel og Marion Ravn kan gjenreises i beste sendetid, attpåtil i en setting der de, tilsynelatende ubesudlet av regulær bruktbilhandlerkynisme, først og fremst får lov til å være artister og musikere, dernest kjendiser som byr på seg selv i passe corny og jovialt, påtvunget samvær med andre kjendiser.

Antakelig er dette noe av det beste man kan få til av «musikk-tv» i en kommersiell, bred og - for å putte lilletåa i den pågående kulturkampdebatten - folkelig tv-setting.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer