Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Hver sin tur

Henriette Lien (31) startet karrieren som danser, mens Andrea Bræin Hovig (28) er teaterskuespiller. Nå skal begge to synge, danse og spille hovedrollen som Roxie Hart i musikalen «Chicago».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har helt forskjellig utgangspunkt. Men vi snapper opp saker og ting fra hverandre, sier Andrea.

Fra 18. januar omskapes Oslo Nye Teater til mafiatidas Chicago, og Henriette og Andrea skal alternere i hovedrollen. Musikalen er skapt av John Kander og Fred Ebb, som også har skrevet det siste årets store suksess på Oslo Nye, «Cabaret».

Kul og sexy

Henriette Lien er i full gang med nye opptak til «Hotel Cæsar», og på hjemmebane har hun hendene fulle med sin vesle sønn Kasper.

- Jeg hadde aldri kunnet ta denne rollen alene. Det gir trygghet å vite at vi er to som kan tilpasse oss hverandre, sier hun. «Chicago» handler om Roxie Hart som sitter i fengsel etter å ha drept sin elsker.

- Hun drepte ham fordi han slo opp med henne. Det finner hun seg bare ikke i, forteller Andrea.

- Dette er en sløy, kul og sexy musikal, her er det ingen barn som synger triste sanger om hvor sultne de er, sier Henriette.

Personlig

Henriette og Andrea hadde aldri møtt hverandre før de begge fikk rollen som Roxie Hart. Den siste tida har de jobbet intenst med dansingen, under oppsyn av koreograf Marianne Skovli. 15. november er de øvrige skuespillerne og danserne på plass, og arbeidet med å legge til sang og tale begynner.

- Vi kommer nok til å bli to forskjellige Roxieer. Det er bare naturlig, vi er nødt til å gjøre rollen personlig, sier Henriette.

- Men gangen i det er det samme, det er jo viktig så ikke resten av ensemblet blir helt forvirret, legger Andrea til.

Anders Hatlo, Susanne Fuhr, Johannes Joner og Bentine Holm er blant de øvrige skuespillerne i forestillingen. Regien er ved Svein Sturla Hungnes, som i januar også overtar som teatersjef for Oslo Nye.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!