Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Hver tiende må gå i VG Nett

- Skal klares ved frivillighet.

||| (Dagbladet.no): Også nettutgaven av VG merker effektene av nedgangen i annonsemarkedet.

Nå VG Multimedia, som gir ut VG Nett at de vil redusere bemanningen fra 100 ansatte til 90, melder Journalisten.no.

Dette er en tilbakegang til samme antall ansatte som nettavisen hadde ved årsskiftet, før de utvidet staben til blant annet fotballsatsingen VG Live.

— Inntektssiden vår er annerledes enn den var. Annonsemarkedet er blitt mindre. Vi starter fra et høyere nivå enn andre, men må også tilpasse oss. Det er ikke voldsomt dramatisk. Den vedtatte nedbemanningen handler først og fremst om å bevare bedriftens frihet i framtiden. Vi justerer kostnadsnivået vårt og tilpasser det dagens virkelighet, sier ansvarlig redaktør i VG Multimedia, Espen Egil Hansen til Journalisten.no.

Hansen mener at nedbemanningen kan klares ved frivillighet. Det er tilbudt sluttordninger for tre til seks ansatte i VG Multimedia, med tilsvarende treårige lønnsgaranti som papirkollegene i VG ble tilbudt i sommer - eventuelt toårig sluttpakke eller halv lønn i inntil tre år ved studier.

— Vi er allerede nede i rundt 95 ansatte, fordi noen allerede har sluttet. Dette er stillinger som har blitt stående ubesatt, på grunn av de usikre økonomiske tidene. I tillegg har tre ansatte i VG Multimedia allerede søkt om sluttpakke, forteller lederen av redaksjonsklubben i VG Nett, Jarle Brenna til Journalisten.no.


Det er ikke klart hvor mange redaksjonelt ansatte som forsvinner fra VG Nett, men kuttet skal ikke bare tas i redaksjonen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling