Hvert 29. minutt dør en afghansk kvinne under graviditet, fødsel eller abort

Gjør en forskjell, Jens!

En afghansk kvinne holder ungen sin mens det snør i Kabul. Foto: Scanpix
En afghansk kvinne holder ungen sin mens det snør i Kabul. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kvinners helse: Det internasjonale samfunnet er først og fremst opptatt av sikkerhetssituasjonen i Afghanistan - ikke fattigdomsbekjempelse, eller kvinners og barns helse. Bistand synes i første rekke å ha stabiliserings- og sikkerhetspolitiske formål. Er dette grunnen til at til at Afghanistan er blant de landene som ligger lengst etter i arbeidet for å nå FNs tusenårsmål?

Hvert 29. minutt dør en afghansk kvinne som følge graviditet, fødsel eller utrygge aborter. I løpet av ett år blir dette 18 133 kvinner. Til sammenlikning mistet 2043 afghanske sivile, og 711 utenlandske soldater livet, som følge av krigshandlinger i 2010.

Mye takket være statsminister Jens Stoltenberg, er det nå lansert en global strategi. Enkeltland, FN og internasjonale organisasjoner har forpliktet seg til et krafttak for å realisere tusenårsmål fire og fem, som handler om å redusere barnedødelighet og svangerskapsrelatert dødelighet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer