Hveser mot pressen

BERLIN (Dagbladet): Ingen kan si at Sean Connery og pressen har et vakkert vennskap. Den myndige skotten visler og hveser mot blitzregnet i Berlin.

Småbisk, altså, for så vidt i tråd med filmfiguren han er i byen for å presentere: Forfatteren Forrester i Gus Van Sants «Finding Forrester», en legendarisk skribent som etter bare én romansuksess trekker seg tilbake fra verden og nekter å snakke med noen - helt til den svarte gutten Jamal (Rob Brown) innleder et uvanlig vennskap med ham.

Intellektuell

- Å, for guds skyld, det er så dumt. Jeg ser ingenting, lesper Connery og hever et av sine berømte, markerte øyenbryn i protest mot fotografene.

Forrester-figuren passer ham derimot utmerket, ettersom 70-åringen regner seg som intellektuell og litteratur definitivt spiller en hovedrolle i fraværende Van Sants konkurransebidrag til den 51. filmfestivalen.

Politikk

Den utvandrede skotten er ellers fortsatt opptatt av politikk på vegne av hjemlandet og regner med å se et uavhengig Skottland i sin levetid. Han slipper aldri unna James Bond og er kanskje tilfreds med det. Connery registrerer i hvert fall fornøyd at gamle 007-effekter gikk på auksjon i London for 600000 pund så seint som for et par dager siden.

Dermed får mannen anledning til å heve det andre øyenbrynet, for han må uavlatelig svare på spørsmål om hemmeligheten rundt sin påståtte sexappeal.

- Jeg er redd jeg tar den med meg i graven, kommer det meget tørt.

MYNDIG: Sean Connery har med seg debutanten Rob Brown til Berlin for å snakke om «Finding Forrester», filmen som har norsk premiere i mars. - Jeg er aldri helt fornøyd med det jeg presterer, men prøver stadig å strekke meg mot noe bedre, sier 70-åringen.Foto: SCANPIX