- Hvil deg nå, ridder Ari

Dukker det opp flere svigerslektninger som trives best i det selvrekrutterende kjendisuniverset, er det ikke godt å vite hvor vi vil ende, skriver Carl-Erik Grimstad i dette debattinnlegget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Jeg har, mest fra utsiden, vært vitne til «de to tøffeste ukene i Ari Behns liv» og holder fast ved at jeg aldri kommer til å diskutere påstander om mitt arbeid på Slottet med kongens svigersønn. Et par av mine tidligere arbeidsgivere har kommet meg til unnsetning etter grovt fordreide påstander om mitt ansettelsesforhold. Vi står nå tilbake med det alvorlige faktum at et nært medlem av kongens familie har viderebrakt usanne, sladderaktige rykter i Norge og i Sverige om en tidligere medarbeider på Slottet. Mange har spurt meg om ikke injuriene som har haglet bør få et rettslig etterspill, men jeg anser påstandene til Behn nå så ettertrykkelig fjernet for alt faktisk innhold at det holder for meg.

Imidlertid: Det er noe som gjenstår i kjølvannet av forfatterens påstander og som har en substansiell interesse - antydninger om at tidligere ansatte ved Slottet bør «holde seg for god til» å kommentere spørsmål om monarkiet og dets virkemåte.

Kongehusets spesielle stilling skyldes en særlig vanskelig mikstur av konstitusjonelle elementer og personlig posisjon. Ingen annen statlig institusjon har slike særtrekk, men disse kan selvsagt ikke sperre for at alle, også tidligere ansatte i kongens stab, bør ha anledning til å diskutere statsformens virkemåte i praksis, altså dets offentlige uttrykk. Forutsetningen må være at diskusjonen er saklig fundert og ikke går over grensen når det gjelder interne arbeidsforhold.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer