Hvilke Øya-artister har nordmenn hørt mest på den siste tida?

Den mest populære gruppa er kanskje ikke den du tror.

MEST SPILT I NORGE: Clean Bandit, her representert ved vokalist Florence Rawlings, fotografert på Hovefestivalen tidligere i sommer.  Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
MEST SPILT I NORGE: Clean Bandit, her representert ved vokalist Florence Rawlings, fotografert på Hovefestivalen tidligere i sommer. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer

(Dagbladet): I samarbeid med Spotify kan Dagbladet presentere lista over de mest streamede Øya-artistene blant strømmetjenestens norske brukere den siste måneden.

Man skulle kanskje tro at antatt store navn som Outkast og Queens of the Stone Age skulle toppe lista?

Men, nei:

GOD NUMMER TO: Röyksopp & Robyn er fortsatt svært populære blant norske Spotify-brukere. Foto: Paul S. Amundsen
GOD NUMMER TO: Röyksopp & Robyn er fortsatt svært populære blant norske Spotify-brukere. Foto: Paul S. Amundsen Vis mer

De skyves ned på henholdsvis femte- og sjetteplass av engelske Clean Bandit, den svorske superkombo'en Röyksopp & Robyn, den norske rapperen Kaveh og de norske indieyndlingene Highasakite.

- Kaveh er hot shit Clean Bandit fra Cambridge i England har vært i Norge tidligere i år, og topper lista mye takket være kjempehiten «Rather Be», som på verdensbasis har bikket 160 millioner streams.

Dagbladets anmelder Sigrid Hvidsten var ikke spesielt imponert over gruppas Hove-konsert, men synes ikke det er rart at de topper strømmelista.

- Clean Bandit har hatt flere moderate hits de siste måneden, så de er høyaktuelle. Samme med Röyksopp & Robyn. Og Kaveh er hot shit blant kidsa. «Snufs» er fortsatt relativt fersk siden den spilles på radio. Highasakite lever også på singlene sine fra albumet som kom i vinter, analyserer Hvidsten.

MEST SPILTE ØYA-ARTISTER SISTE MÅNEDEN:

- Er det rart at Outkast ikke er mer spilt?

- Outkast har ikke noe nytt ute, så brukerne spiller bare gamle hits. Jeg vil anta at Outkast, og kanskje Slowdive og Neutral Milk Hotel og slike band, blir spilt mer i denne uka og i uka etter Øyafestivalen. Jeg kommer for eksempel til å høre mye på Outkast denne uka. Og personlig blir jeg glad for å se at Future streames mer enn Thomas Dybdahl, sier Sigrid Hvidsten.

Hyggelig norskprosent Øyafestivalens norskprofil synliggjøres tydelig i de norske Spotify-brukernes lyttervaner.

Halvparten av Topp 10-navnene er norske, og totalt er det ni av 15 norske navn på lista.

Vi har samlet noen av de mest populære låtene med de mest spilte Øya-artistene i denne Spotify-spillelista.

Dagbladets store Øya-spilleliste finner du her.

Følg Dagbladet Musikk på Spotify.
Følg Dagbladet Musikk på Facebook.
Følg Dagbladet Musikk på Twitter.

DAGBLADETS STORE ØYA-SPILLELISTE:
FØLG DAGBLADET I SPOTIFY: