Hvilke TV-serier savner du mest?

Seerne gjør opprør.

(Dagbladet.no): Har du opplevd at ditt favorittshow har blitt tatt av lufta når det var på sitt mest spennende?

Denne uka falt de amerikanske TV-selskapenes øks på nytt. ABC utsatte og flyttet på den Golden Globe-nominerte og kritikerroste serien «Commander In Chief». TV-kommentatorer i USA tror at seriens dager kan være talte, etter at den har slitt med til dels dårlige seertall.

TVNorge har kjøpt dramaet om den kvinnelige presidenten. Men gidder norske tv-seere å følge en serie som de vet ikke kommer til å vare?

Hard konkurranse

- Alt jeg vet er at «Commander In Chief» har hatt gode seertall i Sverige. Jeg har selv sett de fire første episodene, og mener de lover veldig bra, sier Ingerid Medhus, pressesjef i TVNorge, til Dagbladet.no.

Den intense konkurransen mellom TV-selskapene gjør at en serie ikke får holde på lenge om den begynner å slite med seertallene.

Suksess-serien «Presidenten» ble for eksempel kansellert i forrige uke. Den hadde gått i sju sesonger da seerne begynte å svikte.

10. februar sender TV-kanalen FOX de fire siste episodene av den intenst kritikerroste komiserien «Arrested Development». Flere TV-kritikere hadde hyllet serien som det nye «Seinfeld».

GENIERKLÆRT: Men kritikerros hjelper lite for «Arrested Development». Med mindre noen andre tv-selskaper kjøper serien, er det slutt for Gob (Will Arnett) og Lindsay (Portia de Rossi). FOTO: SCANPIX/AP
GENIERKLÆRT: Men kritikerros hjelper lite for «Arrested Development». Med mindre noen andre tv-selskaper kjøper serien, er det slutt for Gob (Will Arnett) og Lindsay (Portia de Rossi). FOTO: SCANPIX/AP Vis mer

Men det hjalp lite, da rundt fem millioner seere i snitt ble for snaut for FOX.

Desperate fans

Ved flere tilfeller har både seere og produsenter tydd til drastiske metoder i et forsøk på å holde tv-serier på lufta.

«Arrested Development» lagde en egen episode i begynnelsen av januar som parodierte at de var i ferd med å bli kansellert. Stjerner som Andy Richter, Ben Stiller og Zach Braff dukket opp for å støtte serien.

Fans av HBO-serien «Carnivale» samlet på sin side underskrifter og arrangerer møter for å HBO til å gå tilbake på vedtaket om å droppe serien.

Og noen ganger kan slike tiltak fungere.

- Serien «En engel iblant oss» slet i begynnelsen med litt dårlige seertall i USA. Serien hadde med en rekke kjente gjesteskuespillere, som da tok affære. Sammen spleiset de på annonser der de ba folk om å følge med på serien. Det fungerte tydeligvis. Serien ble etter hvert en kjempesuksess, som varte i mange sesonger, humrer Medhus.

Hvilken tv-serie savner du mest? Skriv inn ditt innlegg i kommentarfeltet under.

BLIR AVSATT? Mye tyder på at det går mot slutten for Geena Davis og «Commander In Chief».
DYPT SAVNET: Men gjengen i «Seinfeld» ga seg av egen fri vilje.