Hvilke vestlige verdier?

VESTLIGE VERDIER: Kristine Moody i nyhetsmagasinet Memo avslører en arroganse og kunnskapsløshet som ikke er en redaktør verdig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det skrives og ytres mye dumt i den norske offentligheten. Som oftest er det best å bare la de blinde og døve kakle i andedammen sin og ikke kaste bort energi på stupidé og vulgære meninger. Andre ganger blir det tvingende nødvendig å reagere. Spesielt når en redaktør for et nytt norsk magasin (utgitt av Magasinforlaget AS, som er en del av Avishuset Dagbladet; red.anm.), skal lanseres som en ny stemme i offentligheten og presterer å avslutte sin første leder med følgende dumheter: «Noen ganger er vestlige verdier best. Det er ingen grunn til å være flau over det. Men det er heller ikke noen grunn til å ikke ønske flere pakistanere velkommen her til lands. Bare de vet en ting når de kommer: Noen ganger er vestlige verdier best.» Det er mulig Kristine Moody forsøker å kaste ut et provoserende agn til de av oss med en annen politisk holdning enn henne selv i et forsøk på å være det hun mener er politisk ukorrekt, selv om det ikke finnes noe mer politisk korrekt enn å nettopp refse ikke-vestlige innvandrere for å ikke være vestlige nok.

JEG BITER GJERNE på agnet selv om nivået på provokasjonen likner mer på Bård og Haralds «Kjør debatt» i Lille Lørdag. Og grunnen til at jeg velger å bite er fordi utsagnet er en grov fornærmelse mot Norge, det norske folk - endog hele den globale offentlighet, og er med på å bidra til at Norge får et enda dårligere rykte enn nasjonen allerede har internasjonalt, med et politisk reaksjonært parti som Fremskrittspartiet i full medvind, «modige» redaktører som Vedbjørn Selbekk og fremsynte forfattere som Roy Jacobsen og Anne B. Ragde.Jeg hadde store forventninger til Moody som redaktør da jeg hørte at hun hadde arbeidserfaring som næringslivsjournalist i Financial Times nyhetsbyrå i London. En avis som er preget av dyktige og kunnskapsrike medarbeidére med ulik bakgrunn. Men Memo skuffer stort både med leder og ved å skrive om den såkalte sosiale bomben vi muslimske innvandrere representerer. Ved å bruke spalteplass på en forslitt sosial problemstilling og begrepet vestlige verdier avslører redaktør Moody en arroganse og kunnskapsløshet som ikke er en redaktør verdig. Det er intet mindre enn utrolig at hun lirer av seg en så forslitt klisjé som «vestlige verdier».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer