BOOKINGFJÆR I HATTEN: Outkast kom sammen igjen tidligere i vår. Til høsten spiller Andre 3000 og Big Boi på Øyafestivalen.
BOOKINGFJÆR I HATTEN: Outkast kom sammen igjen tidligere i vår. Til høsten spiller Andre 3000 og Big Boi på Øyafestivalen.Vis mer

Hvilken festival har årets beste program?

Vi kaster terninger og gir deg festivalspillelistene.

(Dagbladet). Som vi gjentar hvert eneste år: Festival er ikke bare øl og god stemning.

Musikken betyr en del, den også.

Derfor har Dagbladets musikkredaksjon har tatt en kikk på programmene til de største festivalene.

OBS: Vi gjør oppmerksom på at vurderingene er basert på festivalprogrammene per 5. juni, så nye bookinger kan forekomme.

Øyafestivalen, Oslo 5. til 9. august. BEST I TEST: Det er ingenting som tyder på at omplasseringen av Øyafestivalen fra Middelalderparken til Tøyen har fjernet fokuset til bookingteamet.

Tradisjonen tro disker Øya opp med en ledende mikstur av fanebærere, unge håpefulle og etablerte travere. Mens de i fjor hadde sitt svakeste år på denne siden av 2010-tallet, er de tilbake på topp i år.

DAGBLADETS ØYA-SPILLELISTE

Rumperistergarantistene i Outkast og indielegendene i Neutral Milk Hotel er rosinene i den økologiske rockpølsa, mens Todd Terje og Röyksopp & Robyn fronter en norskandel med internasjonalt snitt.

Terningkast: 6.

• Klikk her for Dagbladets Øya-spilleliste i Spotify.


Slottsfjell, Tønsberg 17. til 19. juli. GIRL POWER: Gledelig med sterk Slottsfjell-kvinneprofil i en mannsdominert bransje, med headlinere som Lykke Li, Veronica Maggio, Haim og First Aid Kit.

Sleng på snakkiser som War On Drugs og CHVRCHES, så har Slottsfjell trommet sammen et godt program.

De mangler kanskje den ene store kioskvelteren, større enn Phoenix, men her er kvaliteten på gjennomsnittsbookingen meget høy.

Terningkast: 5.

• Klikk her for Dagbladets Slottsfjell-spilleliste i Spotify.

Bergenfest, 11. til 15. juni. PERSONLIG REKORD: Smak litt på denne rekka: Lana Del Rey, ZZ Top, Robert Plant, Blondie, Television og John Mayer.

Når man i tillegg kan slenge på med navn som metallhipsterne i Kylesa, den sexy soulsenasjonen Rhye og en meget sterk norskprogrammering, har årets Bergenfest satt sammen en god miks av gubbete og ungdommelig, kredibelt og kommers.

Deres beste år hittil. Sterk femmer.

Terningkast: 5.

DAGBLADETS SLOTTSFJELL-SPILLELISTE

• Klikk her for Dagbladets Bergenfest-spilleliste i Spotify.

Tons of Rock, Halden 19. til 21. juni. METALVINNER: Norge har savnet en festival som tar rock og metal på alvor - og så får man Slayer, Anthrax, Sepultura, Ghost og Volbeat på en og samme østfoldhelg?

Idylliske Fredriksten festning er utvilsomt stedet for alle metallfans denne sommeren.

Nærme billig, svensk folköl og ostbågar er det også.

Terningkast: 5.

• Klikk her for Dagbladets Tons of Rock-spilleliste i Spotify.


Hovefestivalen, Arendal 28. juni til 3. juli. MANGLER TOPPNAVNET: Tromøya leder stadig an i kampen om landets mest hormonfylte festivalgåere, men ungdommens sommerlige fristed har enda igjen å diske opp skikkelig spektakulære navn i år.

DAGBLADETS BERGENFEST-SPILLELISTE

Som et Spotify-demokratisk foretak, funker imidlertid Hove-programmet greit for målgruppen. Få med deg SBTRKT og Disclosure hvis du ikke allerede så dem på Øya i 2012 og 2013.

Scorer fremdeles på å være den norske festivalen der kidsa kan campe i telt og komme seg så lang bort fra foreldrene som mulig.

Terningkast: 4.

• Klikk her for Dagbladets Hove-spilleliste i Spotify.


Norwegian Wood, Oslo 12. til 14. juni. MANGLER KVALITETSGUBBEN: De har ikke gjort det enkelt for seg selv det siste året, Arcade Fire, enten det har vært ved å mene at EDM-sjangeren er en musikalsk underart eller å innføre en «all white»-dresskode på konsertene sine. Men det som likevel er sikkert, er at Norwegian Wood har sikret seg festivalsommerens største enkeltattraksjon. Barcelona ble blant annet forlatt i brennende tilstand for ei uke siden.

Selv om John Mayer også er en fin fyr, som kan bidra med litt virilitet på Oslos seniorfestival, blir mangelen på kvalitetsgubbene som Norwegian Wood har gjort til sitt varemerke veldig påtrengende.

DAGBLADETS TONS OF ROCK-SPILLELISTE

Her har dessverre Norwegian Wood satset det meste på ett kort. Sterk treer.

Terningkast: 3.

• Klikk her for Dagbladets Norwegian Wood-spilleliste i Spotify.


Parkenfestivalen, Bodø 22. til 23. august. UBUDNE GJESTA: Parkenfestivalen var utsolgt åtte måneder før festivalstart, før eneste booking var offentliggjort. Det er et vitnesbyrd så godt som noe på at Bodøs festivalgjengere er sulteforet på noe annet enn enda en Halvdan-konsert.

Men Jane's Addiction eller Waterboys (for andre gang på seks år) framkaller absolutt ikke noen wow-opplevelser i 2014.

Da er det hyggeligere at to «ubudne gjesta», nemlig et gjenforent Tungtvann, kan vise seg å bli en av de beste norskspråklige festivalbookingene i år.

DAGBLADETS HOVE-SPILLELISTE

Terningkast: 2.

• Klikk her for Dagbladets Parken-spilleliste i Spotify.

DAGBLADETS NORWEGIAN WOOD-SPILLELISTE

DAGBLADETS PARKEN-SPILLELISTE