Hvilken film er årets beste?

Du bestemmer - vinn fete premier.

(Dagbladet.no): Det nærmer seg slutten på filmåret 2005, og det er på tide med en liten oppsummering.

Nå inviterer vi dere til å sende inn hva dere mener er årets beste filmer. 1. juledag vil vi offentliggjøre hvem dere har stemt fram, og lage en liste dere kan stemme videre ut fra.

Nyttårsaften setter vi så sammen den definitive lista over hvilke filmer dere mener var best i 2005. Filmen må ha gått på norske kinoer i løpet av året, men trenger ikke nødvendigvis være produsert i år.

Vi har vært nødt til å sette visse rammer hva sjanger angår. Dette blir ikke alltid presist, men skulle en film få stemmer i flere kategorier (i hvilken kategori passer for eksempel Harry Potter?), vil vi overføre stemmene til en av kategoriene.

Alle som avgir sine stemmer er med i trekningen av fete premier (disse er ikke bestemt ennå, men vil definitivt bli blant de kuleste julegavene du får i år).

Du kan stemme i én eller flere kategorier - det avgjør du selv.

Husker du ikke helt hvilke filmer som har kommet i år? Du kan for eksempel bruke Dagbladet.nos anmeldelsesarkiv for å søke deg fram. Metacritic har også en god oversikt over hvilke filmer som har fått best kritikk i år.

Lykke til!

BESTE ACTION?: «Harry Potter og ildbegeret».
BESTE ACTION?: «Harry Potter og ildbegeret». Vis mer
BESTE THRILLER?: «A History Of Violence».
BESTE DOKUMENTAR?: «The Aristocrats».
BESTE DRAMA?: «Vera Drakes hemmelighet».