«Hvilken måned barnet er født i har ingen betydning for om moren har krav på foreldrepenger eller ikke»

Nav svarer Bendik Chr. Brinchmann.

SVARER PÅ KRITIKKEN: Nav lister opp de to betingelsene som må til for å ha rett til foreldrepenger.
Foto: Morten Holm / Scanpix
SVARER PÅ KRITIKKEN: Nav lister opp de to betingelsene som må til for å ha rett til foreldrepenger. Foto: Morten Holm / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Bendik Chr. Brinchmann tar heldigvis feil. Hvilken måned barnet sønnen hans er født i har ingen betydning for om moren til barnet har krav på foreldrepenger eller ikke.

For å ha rett til foreldrepenger er det to vilkår som må fylles.

For det første må mor ha vært i jobb i minst 6 måneder av de siste 10 månedene før uttak av foreldrepengene starter. For det andre må hun i denne perioden ha hatt en inntekt som tilsvarer minst 44 185 kroner i årslønn.

For å regne ut hva årslønnen ville vært gjør vi følgende: Hvis mor for eksempel har jobbet de siste syv månedene før uttaket av foreldrepenger starter og i løpet av perioden har tjent 44 000 kroner, deler vi inntekten på antall måneder hun har jobbet for å finne snittet per måned. Deretter ganger vi det med 12 for å finne årslønnen.

Vi teller måneder og beregner i gjennomsnittlig årslønn både av årets og av fjorårets inntekt. En inntekt på 44 000 kroner i løpet av syv måneder tilsvarer da en årslønn på 75 428 kroner, og gir derfor rett på foreldrepenger.

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer