Hvilken skuffelse, a-ha

På forhånd var Spektrum-seansen karakterisert som startskuddet for vårens store relansering av a-ha. Våre gamle popguder skulle for første gang spille singelen som bandet og plateselskapet Warner Music i Hamburg håper skal bringe a-ha tilbake i stjernesjiktet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Og «Summer Moved On» som låt beviser det mange av oss har trodd; a-ha er ikke avdankede, de har mer å by på. Testen under Nobelkonserten for 14 måneder siden viste at de mestrer liveformatet. Deres gåsehudframkallende sett bar bud om at gruppa ganske kjapt kunne kvitte seg ryktet fra gamle dager, at de ikke duger live. Endelig framsto de som noe mer enn en ren studiokonstruksjon.

Var det rart vi gledet oss der vi skred inn i Oslo Spektrum med gåbortdress, blanke sko og bankende hjerte? - Jeg gleder meg til å spille med a-ha, det gjør jeg alltid, uttalte Morten Harket til Dagbladets reporter før konserten.

At a-ha skulle spille, viste seg å være en gedigen bløff. For de sto faktisk der oppe og mimet til sin egen cd-singel.

Gamle og nye fans kan alltids tåle at a-ha ikke klarer det to tenåringsjenter fra Lørenskog fikser, nemlig å spille og synge med kameraer på og publikum til stede. Men dette handler om a-has egen framtid. Her har de snakket i det vide og det brede om hvordan det var å bli kvalt av musikkbransjens industritankegang. Hvor sterkt de mislikte å være et produkt skreddersydd for ukritiske ungjenter. At a-has ambisjon gikk ut på å være et seriøst band der musikken sto i fokus. Og at de på ingen måte skulle gå i de samme fellene i forbindelse med et comeback.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer