Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Hvilken superkraft ville du helst hatt?

Nå kan du velge fritt i «Champions Online».

FØRSTEINNTRYKK: Jeg skal innrømme at jeg aldri har vært noen stor tilhenger av lovforkjempere ikledt kappe og tights, men etter at Cryptic Studios' «City of Heroes» høstet lovord i fleng, myknet jeg opp til tanken på å la meg underholde av deres nye nettrollespill «Champions Online».

Og det aller første spillet klarer å utrette etter at jeg har laget min første superhelt, er å banke mine superhelt-fordommer sønder og sammen.

Den har en gigantisk jetmotor på ryggen, horn ut av panna, og kan selvfølgelig skyte laserstråler med øynene, i tillegg til hundrevis av andre kosmetiske og funksjonelle innstillinger som har skreddersydd den akkurat slik jeg vil.

DEN STORSLÅTTE karakterbyggeren i «Champions Online» gjør at jeg føler meg kraftig bundet til helten min fra første stund, som er mer enn hva man kan si om diverse beinrangler i rufsete shorts jeg har kreert i andre nettrollespill.

Jeg ser mektig ut, og kan lite annet enn å fnise av begeistring før jeg annonserer min ankomst med min beste «Meanwhile, at the Hall of Justice»-stemme.

At man bare kan lage åtte forskjellige karakterer er nesten så kriminelt at det ikke engang hører hjemme i et spill om superhelter.

DE ENDELØSE mulighetene innebærer naturligvis at en Master Chief spradende rundt i grønn trikot sammen med en Batman-kopi ikke er et sjeldent skue, men generelt ser det ut til å vekke frem kreativiteten hos folk. Iblant kan det være underholdende nok bare å titte på andres unike karakterer.

Alt er imidlertid ikke bare til pynt, og det forventes at en tar i bruk sine utvalgte superkrefter til å spre rettferdighet, i det som på papiret ser ut som et helt ordinært nettbasert spillunivers.

I PRAKSIS ER det imidlertid enkelte ting som gjør at spillet føles noe unikt. Det mest avgjørende er at det ofte utspilles mer som et actionspill i stedet for en rekke terningkast, som en følge av raske kamper, lite dødtid og underholdende krefter.

Du kan lære deg å fly (blant andre spennende reisemuligheter) etter et par timer, og spillet er til tider mer sammenlignbart med titler som "Crackdown" enn med dets sjangerkamerater.

I tillegg er det hentet god inspirasjon fra nylige sjangersuksesser, som alltid pågående «open missions», og belønninger basert på prestasjoner utenom vanlige oppdrag, som ren utforsking og personlige mål.

I LØPET AV mine første femten nivåer har de største skuffelsene basert seg på selve flerspiller-aspektet.

Å slåss mot andre spillere virker noe insentivløst, og blir fort ubalansert med alle de mulige kombinasjonene av superkrefter.

Å samarbeide på lag med andre kan være ganske underholdende, om enn bare fordi det resulterer i en herlig suppe effekter når alle drar igang superkreftene sine, men i løpet av mine første femten nivåer har jeg sjeldent opplevd at det kreves.

Det meste har så langt vært løsbart alene. Flere og større samarbeidsoppgaver hadde definitivt vært velkomne i løpet av de tidlige nivåer.

DEFINERENDE FOR flerspilleropplevelsen er også at spillet kun har én server, hvor områder er delt inn i flere instanser med relativt få spillere i hver.

Man kan hoppe mellom instanser når man vil, så dette betyr at en ikke trenger å være redd for å være totalt utenfor rekkevidde fra andre, men samtidig vil det aldri være spesielt mange andre spillere i synlig nærhet.

Sannsynligvis tar flerspillingen seg opp etter hvert, for med alle mulighetene man har til å kombinere ferdigheter og ta på seg forskjellige roller, har det et stort potensiale.

OG SELV OM det ikke kan kalles direkte revolusjonerende, så virker «Champions Online» som et friskt pust i sjangeren.

Med mindre du har spilt deg helt lei av «City of Heroes», kan det være verdt å dra på seg spandexen og prøve seg som superhelt en stund.

Dette er et førsteinntrykk fra «Champions Online», som kommer i salg førstkommende fredag. Vi vil komme tilbake med fyldigere inntrykk fra spillet etter at det har vært «live» med en normal spillermasse en periode.

Hvilken superkraft ville du helst hatt?
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling