Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Hvilket jagerfly?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Norsk industri er best tjent med at Norge kjøper svenske og ikke amerikanske jagerfly. Det er konklusjonen i en rapport fra Forsvars- og Sikkerhetsindustriens forening (FSI), LO og Norges Ingeniør- og Teknologiorganisasjon (NITO). Det er vel ganske uinteressant hva norsk industri mener. Like uinteressant som hva en eldgammel Arbeiderpartiveteran eller USA-hatende SV-ere mener. Og hva har LO med dette å gjøre? Er jagerflygerne våre organisert der?

Arnt

«I stedet for å velge de svenske flyene, kan vi like godt oppgradere de F16-flyene vi allerede har. Jeg enig i at Joint Strike Fighter er feil fly for Norge da det er et angrepsfly, mens det vi egentlig trenger er raske avskjæringsfly.

EK«Velg Gripen, det styrker industrien vår, bygg opp andre næringer enn oljeindustrien. Gjør Norge om til det ledende teknolandet det burde være!

Svein D.«Forsvaret har ønsket seg Joint Strike Fighter fordi vi da kan leke med storebror (USA) og hjelpe han med bombing av u-land. Det er nemlig dette som har blitt det norske forsvarets viktigste rolle de siste åra...

Equid«La nå for Guds skyld forsvarsekspertene bestemme, de vet best! Eller de burde i hvert fall vite best.

Jompa«USA har en total overlegen flyindustri, pilotopplæring og kunnskap om hvordan en jagerbomber skal bygges og utstyres. Hvilken erfaring har svenskene? Ingen!

Normann«Spør en jagerpilot i Norge hva han/hun helst vil fly, og du får bare ett svar: Joint Strike Fighter!

Jostein

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!