- Hvis 47 år gamle menn ikke skal få snakke om pupper, synes jeg det er diskriminerende

Radioresepsjonen tar sexisme-kritikken med knusende ro.

TAR KRITIKKEN MED RO: «Radioresepsjonen»s programledere Steinar Sagen, Bjarte Tjøstheim og Tore Sagen er tar kritikken fra Maiken Andreassen med ro. Foto: Anders Grønneberg
TAR KRITIKKEN MED RO: «Radioresepsjonen»s programledere Steinar Sagen, Bjarte Tjøstheim og Tore Sagen er tar kritikken fra Maiken Andreassen med ro. Foto: Anders GrønnebergVis mer

(Dagbladet): Skribent i feministtidsskriftet Fett, Maiken Andreassen, skrev i dag en kronikk der hun kritiserer «Radioresepsjonen»  for «svadasexisme».

Det skrev hun etter dagens program av «Radioresepsjonen» på NRK P13 der de tre programlederne Tore Sagen (33), Steinar Sagen (39) og Bjarte Tjøstheim (47) diskuterte puppene til Sophie Elise Isachsen og Sandra Lyng Haugen.

Bakgrunn var to saker fra TV 2s høstfest publisert på dagbladet.no i går. Blant annet sa bloggeren Sophie Elise «Jeg håper ikke puppene faller ut av kjolen».

- Sånn vi snakker sammen Programleder Bjarte Tjøstheim, som ifølge Maiken Andreassen «hadde bitt seg merke i at også tidligere Idol-deltaker Sandra Lyng Haugens pupper hadde vært fremtredende på denne festen.» Basert på denne saken Dagbladet publiserte i går

- Det er sånn vi gutter snakker sammen, og hvis 47 år gamle menn ikke skal få snakke om pupper, synes jeg det er diskriminerende, sier Tjøstheim til Dagbladet.

PÅ KJENDISFEST: Den profilerte bloggeren Sophie Elise Isachsen var på TV 2s høstfest i går og uttalte «- Jeg håper ikke puppene faller ut av kjolen». Det ble diskusjonstema i dagens Radioresepsjonen. Foto: Dagbladet
PÅ KJENDISFEST: Den profilerte bloggeren Sophie Elise Isachsen var på TV 2s høstfest i går og uttalte «- Jeg håper ikke puppene faller ut av kjolen». Det ble diskusjonstema i dagens Radioresepsjonen. Foto: Dagbladet Vis mer

Sophie Elise tar seg ikke nær av kritikken.

Andreassen skriver at hun ikke hører på programmet, men hadde det på i dag i bakgrunnen mens hun drev med andre ting.

- Hun liker tydeligvis ikke programmet, og er ikke en fast lytter. Jeg ville tatt dette langt mer alvorlig om dette var skrevet av blodfan og fast lytter, sier Tjøstheim.

På spørsmål om dette ikke er litt av Radioresepsjonens lettbeinte humor, svarer Tjøstheim:  

- Vi har holdt på med dette siden 2006, og det er sånn vi snakker.  


Han ønsker ikke å svare på spørsmål om de kan være et dårlig forbilde for unge lyttere av radioprogrammet.

- Feministisk prosjekt Tore Sagen tar også kritikken med ro, og skriver i en SMS til Dagbladet:

- Jeg beklager at Sophie Elise stikker kjepper i hjulene på Fett-jentenes feminstiske prosjekt. Anbefaler Maiken Andreassen å laste ned vår «Kvinne spesial»-podkast fra 2010. Da tenker jeg det blir balanse i regnskapet, skriver Sagen.

Storebror Steinar Sagen mener også silikon-kritikken ikke er treffende.

- Det ligger noe kvinnefrigjørende i det å få lov til å leve av silikonbryster og utseendet sitt. For Sophie Elise og hennes image handler det mye om at hun har økt størrelsen på puppene sine. At vi kommenterer det i radioprogrammet vårt, at hun skriver det i en kronikk, og at Dagbladet skriver sak er jo enorm reklame for Sophie Elise og hennes framtid i Kjendis-Norge, sier Steinar Sagen til Dagbladet.


Han lar seg også irritere over faktafeil i kronikken som at programmet varer i tre timer og at at alle er over 35 år. Dessuten mener han «Radioresepsjonen» har snakket om pupper i alle aldre.

- Vi har snakket om pupper i alle aldre. Fra fem til 90. Vi tar lytterne litt med ned i kjellerstua i radioprogrammet, sier han.

Han mener radioprogramlederne ikke sprer dårlige holdninger til eventuelt unge lyttere.

- Jeg mener samfunnet er sykt når såpass mange jenter tar silikon, og synes det er verre enn at vi pratet om de som har det. Kanskje de som har hørt oss tenker seg om to ganger før de selv tar silikonforstørrelse, sier han.