Du leser nå Dagbladet Pluss

Hvis alle får noe fint, kan nesten hvem som helst samles til gang rundt treet

Julelykke på statsbudsjettet.

UNDER TREET: Regjeringen Willochs budsjett kom i havn 16. desember 1985 da de parlamentariske lederne (f.v.) Johan Buttedahl (Sp), Jan P.
Syse (H), Carl I. Hagen (Frp) og Harald Synnes sa seg enige om å vedta et opplegg der Fremskrittspartiet fikk gjennomslag for en økning på 201 millioner
kroner. FOTO: DAGBLADET 
Til sak fra Gudleiv Forr
UNDER TREET: Regjeringen Willochs budsjett kom i havn 16. desember 1985 da de parlamentariske lederne (f.v.) Johan Buttedahl (Sp), Jan P. Syse (H), Carl I. Hagen (Frp) og Harald Synnes sa seg enige om å vedta et opplegg der Fremskrittspartiet fikk gjennomslag for en økning på 201 millioner kroner. FOTO: DAGBLADET Til sak fra Gudleiv ForrVis mer

For nokså nøyaktig 30 år siden, i desember 1985, sto de parlamentariske lederne for Høyre, Fremskrittspartiet og to sentrumspartier under den store julegrana i Vandrehallen i Stortinget og kunngjorde at de var enige om budsjettet.

Fortiden gjentar seg ikke, men noen ganger er den forvirrende lik.

I dag er det ene av partiene skiftet ut - Venstre er kommet inn for Senterpartiet - og nå er det Frp som sitter hos Kongen med Høyre. Ellers kunne scenen for 30 år minne sterkt om det litt langtekkelige opptrinnet de fire partiene hadde booket inn i de ti første minuttene av Dagsrevyen forrige uke.

Bildet av et fellesskap bundet sterkere sammen av fornuft enn av følelser, var også det samme, men det var vanskeligere å få de fire under julegrana på 1980-tallet til å smile i takt. I 1985 var Frp og Carl I. Hagen et tabu i kjøtt og blod.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

E-avisa er inkludert hver dag

1 UKE*

Prøv Pluss

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr per første uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.