IDEER:

Hvis alle skulle levd som oss nordmenn hadde vi trengt 4,6 jordkloder

Miljøpartiet de grønnes Eivind Trædal er ute med boka «Det svarte skiftet» som han her skriver om for Dagbladet.

MÅ KUTTE: Når verden skal kutte utslippene mot null i 2050, kan ikke Norge åpne oljefelter som kun er lønnsomme om de får pumpe olje i 2080, skriver Eivind Trædal, forfatter av boka «Det svarte skiftet» og bystyrerepresentant for MDG i Oslo. Foto: NTB Scanpix
MÅ KUTTE: Når verden skal kutte utslippene mot null i 2050, kan ikke Norge åpne oljefelter som kun er lønnsomme om de får pumpe olje i 2080, skriver Eivind Trædal, forfatter av boka «Det svarte skiftet» og bystyrerepresentant for MDG i Oslo. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Vi har hatt tidenes tørkesommer i Nord-Europa. I Sverige, der skogbrannene har rast, har varmen satt fart på en heftig debatt om klima i valgkampen. Miljøpartiet vokser på meningsmålingene. Man skulle tro at også Norge ville bli grepet av heftig klimadebatt. Bør Regjeringen begynne å forklare hva som skjedde med «det grønne skiftet»? Svaret er nei. I Norge ble ikke klima en gang et tema i partilederdebatten etter Arendalsuka. Klima var ikke vår tids viktigste sak allikevel, eller engang den femte viktigste.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer