Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Hvis dere føler dere forrådt, så skjønner jeg det

LCD Soundsystem beklager at de gjenforenes.

DEN FORELØPIG SISTE VALSEN: Her står James Murphy og LCD Soundsystem på scenen i New York i 2011, på det som skulle være deres siste konsert. Nå er de tilbake igjen. Og beklager til fansen. Foto: NTB Scanpix
DEN FORELØPIG SISTE VALSEN: Her står James Murphy og LCD Soundsystem på scenen i New York i 2011, på det som skulle være deres siste konsert. Nå er de tilbake igjen. Og beklager til fansen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): James Murphy var den godt voksne karen som etter mange år som punkrocker plutselig slo gjennom med det elektroniske danseprosjektet LCD Soundsystem, men ga seg igjen i 2011, bare noen få år etter gjennombruddet. 

Da var dansepunken deres ennå på topp, og noe av det heiteste man kunne oppdrive i den elektroniske dansemusikk-floraen, et element som ikke akkurat la noen demper på kultstatusen.

På julaften dukket det imidlertid opp en ny låt med bandet, og i går annonserte de at det både kommer ny plate og at de legger ut på verdensturné.

Men det var ifølge Murphy ikke unison begeistring hos fansen for den presumtivt gode nyheten.

- I all min naivitet var det én ting jeg ikke hadde forutsett: At personer som føler seg veldig tilknyttet bandet, og som har brukt mye energi på nettopp det, føler seg forrådt nå som vi skal spille sammen igjen. De hadde kanskje vært på avslutningsshowet vårt i Madison Square Garden, eller la en stor innsats i å forsøke å komme seg dit, og nå føler at minnene de sitter igjen med er utvanna. Jeg hadde ikke forutsett dette, skriver LCD Soundsystem-generalen på nettsida si, og fortsetter:

- Jeg så en del kommentarer om dette på nettet for noen dager siden, og det både tok meg fullstendig på senga og gjorde meg veldig trist. Noen svarte med ting som «kanskje du likte bandet av ganske merkelige grunner dersom du ikke vil at de skal spille mer», og det fikk meg til å tenke. Sannheten er at, selv om jeg skjønner hva personen som svarte på kommentaren mener, så er jeg egentlig enig med han som var skuffa. Hvis du brydde deg veldig mye om bandet vårt, og la mye av deg selv igjen i det øyeblikket, og du føler deg forrådt nå, så skjønner jeg det.

Den første konserten etter det som til nå har vært avslutningskonserten i Madison Square Garden, blir på Coachella i California-ørkenen i april - samme sted som Guns N' Roses også gjenforenes.

I 2014 var James Murphy innom Bylarm i Oslo for å snakke om tida før, under og etter LCD Soundsystem. Der proklamerte den selverklærte grinebiteren at han hatet dagens EDM-musikk.

- Det som skjer i den kommersielle delen av elektronisk dansemusikk er frastøtende. Jeg kan ikke gi noen spesielle eksempler, for alt gjør at jeg har lyst til å kaste opp. Men det er heller ikke laget for meg. Jeg er gammel. Og jeg var gammel da jeg begynte med elektronisk dansemusikk selv. I tillegg er jeg ganske gretten. Alt nå for tiden er så maksimalistisk, og jeg er ikke en maksimalist. Det er helt sikkert kule ting som skjer, men de når ikke meg. Og det burde de sikkert heller ikke, for jeg er som sagt gammel, sa han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media