DEBATT

Hvis det funker, hvorfor reparere det?

Bønn fra fire mottakere av tippemidler: Ikke rør spillmonopolet!

TIPPEMIDLER kan for eksempel gå til yngre spillere som ønsker å delta i turneringer som Norway Cup. Illustrasjonsfoto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
TIPPEMIDLER kan for eksempel gå til yngre spillere som ønsker å delta i turneringer som Norway Cup. Illustrasjonsfoto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Det norske spillmonopolet ble opprettet for å bekjempe spillavhengighet og de sosiale utfordringene som følge av spill og gambling. Slik er det fortsatt.

Ansvarlighet er den viktigste årsaken til hvorfor en enerettsmodell (et statlig monopol på pengespill) er bra for hver og en, og for samfunnet som helhet. Enhver framtidig politikk på spillfeltet må legge ansvarlighet til grunn. Derfor er vi for enerettsmodellen.

Norge har færre problemer med spillavhengighet enn andre land. Kontrollmekanismene som er på plass, fungerer. Kontroll og styring med tilbudene fra Norsk Tipping er mye større fordi selskapet er heleid av staten. Uheldige følger av spill kan enkelt reguleres med «en telefon til Hamar».

I tillegg går hele overskuddet fra spill på Norsk Tipping til overskuddsmottakere innen det frivillige organisasjonslivet. Ikke noe skal tas ut til profitt for eiere på Malta eller andre steder. De utenlandske spillselskapene ønsker seg ikke inn i Norge for å styrke norsk frivillighet! Tvert om ønsker de å betale ut så lite som mulig.

For hver krone som blir igjen etter premier, gir enerettsmodellen 62 øre til gode formål. Spill på de utenlandske selskapene i en framtidig lisensmodell gir 15 øre. Det blir rett og slett mer penger til gode formål ved spill innenfor eneretten, enn utenfor. Hvorfor skal vi ønske oss noe annet?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer