- Hvis dette stemmer, er det dårlig journalistikk

Presseforbundets generalsekretær om TV 2s tabbe i Wiborg-saken.

OVERBEVISENDE: TV 2s bevis for at Jan Wiborg må ha begått selvmord på Cabinn Express Hotel (nede til venstre), skal ha ført til at mange norske journalister droppet videre graving i saken. Men TV 2 var i virkeligheten på et annet hotell (oppe til høyre), 550 meter unna. Foto: Goodle Maps / Kristian Ridder-Nielsen.
OVERBEVISENDE: TV 2s bevis for at Jan Wiborg må ha begått selvmord på Cabinn Express Hotel (nede til venstre), skal ha ført til at mange norske journalister droppet videre graving i saken. Men TV 2 var i virkeligheten på et annet hotell (oppe til høyre), 550 meter unna. Foto: Goodle Maps / Kristian Ridder-Nielsen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I kjølvannet av journalist Knut Lindhs nye bok «Hvem drepte Jan Wiborg?» er det kommet fram at TV 2 gjorde en tabbe da de i 1996 undersøkte ryktene om at ingeniør Jan Fredrik Wiborg ble drept i København i 1994.

TV 2s reporter Stein Kåre Kristiansen mente å kunne fastslå at Wiborg ikke kunne vært tatt av dage, men må ha begått selvmord - slik også dansk politi konkluderte med. Men TV 2s bevismateriale bygget på undersøkelser av låsesystemene på et annet hotell enn der Wiborg falt ut av et knust vindu og døde den 21. juni 1994.

- Hvis det er tilfelle at det ble filmet på feil hotell, og at dette hotellet hadde et annet låsesystem enn hotellet der Wiborg døde er det dårlig journalistikk, slår generalsekretær Kjersti Løken Stavrum i Norsk Presseforbund fast.

- Det kan ha vært avgjørende for forståelsen av det som kan ha vært en kriminell handling, sier hun.

Tror han ble drept Jan Wiborg er mannen som ble hyret av tilhengerne av ny hovedflyplass på Hurum på slutten av åttitallet, til å granske målingene som angivelig viste at halvøya sør i Buskerud var uegnet til formålet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer