SKAL LAGE JULESTEMNING: Ingrid Gjessing Linhave, Kåre Magnus Bergh og kjendiskokk Tom Victor Gausdal skal sørge for julestemning og sprø svor. Foto: Foto: Ole Kaland/NRK
SKAL LAGE JULESTEMNING: Ingrid Gjessing Linhave, Kåre Magnus Bergh og kjendiskokk Tom Victor Gausdal skal sørge for julestemning og sprø svor. Foto: Foto: Ole Kaland/NRKVis mer

Hvis disse tråkker i salaten, går 1,7 millioner nordmenn av skaftet

Må unngå tabben fra 1992.

(Dagbladet): - Dette er min drømmejobb. Jeg elsker jo jul, og jeg synes det er fantastisk å jobbe med Kåre Magnus, sier Ingrid Gjessing Linhave til NRK.

Sammen med Kåre Magnus Bergh og kjendiskokk Tom Victor Gausdal skal hun lose en god porsjon av det norske folk gjennom lille julaften, med programmet «Kvelden før kvelden».

I 2011 hadde «Kvelden før kvelden» 1,41 millioner seere, og 1,7 millioner fulgte med «Grevinnen og hovmesteren».

- Det er et veldig tradisjonsrikt program, det har det vært i veldig mange år, og det er utrolig gøy å få lov til å lage det, sier Bergh.

Seerstorm I fjor var det Hilde Hummelvold og Hans Olav Brenner som fikk æren av å lede programmet, og de klarte det uten de større tabbene.

Verre var det i 1992.

Ved en feiltakelse ble folkefavoritten «Grevinnen og hovmesteren» sendt et kvarter tidligere enn annonsert, noe som gjorde at mange gikk glipp av sketsjen.

Norske tv-seere gikk av skaftet, og ringte ned sentralbordet. Så kraftig var telefonstormen at NRK måtte sette den opp på nytt etter Kveldsnytt.

Tradisjonell svor «Grevinnen og hovmesteren» sendes selvfølgelig i år også, i tillegg lover Gausdal at han skal komme med sine tips til å få svoren på ribba sprø.

Selv om Gausdal har sølv i kokke-VM (Bocuse d'Or), kommer han ikke til å eksperimentere med den tradisjonelle julematen.

- Jeg er veldig glad i jula og norska mattradisjoner, så jeg ser ingen grunn til å rocke det helt vilt. Det tror jeg ingen hadde trivdes med, sier han til NRK.