SUKSESS: Lisa Gardner har nettopp vært i Oslo. Hennes nyeste thriller, "Fritt fall", er nettopp kommet i Norge. I alt fins fire oversatte bøker på norsk. I den amerikanske krimbransjen er hun en av de store bestselgerne. Foto: Halvor Solhjem Njerve / Dagbladet
SUKSESS: Lisa Gardner har nettopp vært i Oslo. Hennes nyeste thriller, "Fritt fall", er nettopp kommet i Norge. I alt fins fire oversatte bøker på norsk. I den amerikanske krimbransjen er hun en av de store bestselgerne. Foto: Halvor Solhjem Njerve / DagbladetVis mer

Hvis du er heldig, dreper hun deg i sin neste bok

Lisa Gardner har nær kontakt med sine lesere.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Dagbladet): Lisa Gardner er ei lattermild dame, til tross for sine dystre bøker. Hun forteller muntert om prosjektet «kill a friend», som gjør det mulig for leserne å få sine egne eller sine venners navn inn i intrigene hennes. Gjerne som mordoffer.

- Jeg har nær kontakt med leserne mine. Mange av dem ønsker å bli udødeliggjort enten som lik eller i andre roller i bøkene mine. Eller de oppgir navnene til kjæresten, sjefen eller andre nære forbindelser, forteller hun.

Leserne bestemmer

- Jeg har 20 000 venner på facebook og kan få opptil 750 henvendelser på en dag. I forbindelse med min nye bok, spurte jeg leserne hva slags bok de helst ville ha. Jeg har flere bokserier gående, en om politikvinnen Tessa Leoni, en om etterforskeren D.D. Warren og en om en såkalt profiler i FBI, Pierce Quincy. Et flertall ville ha en ny bok om Quincy, så da blir det slik.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn