HELGEKOMMENTAREN FRA IDA JACKSON:

Hvis du ikke gjør jobben, så vet du faktisk ikke best

Full støtte til de ansatte i barnehageopprøret.

FLU HARTBERG
FLU HARTBERG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Hver kveld når sønnen min legger seg, sier han natta til verden. Natta til månen og natta til røsslyngen i blomsterkassa, natta til farmor og natta til morfar, natta til katten til naboen, natta til bilene og natta til boka med Morovers. Og sist, men ikke minst: Natta til alle i barnehagen. Navnene på de ansatte kommer filtret sammen med «natta pappa» og «natta mamma», for de er jo de viktigste han har. Han sier natta til Janne, natta til Jonas, natta til pedagogisk leder som har «baby i magen», og sist, men ikke minst: Natta til alle vikarene.

Sønnen min er heldig. Han går i en liten oase av en barnehage der de setter inn vikarer fra dag én, og der det alltid er nok voksne på jobb. Jeg vet at det ikke er normalen. De fleste vennene mine i Oslo har ungene i barnehager der det er fire småbarn pr. voksen. Derfor stusset jeg da Utdanningsforbundet rykket ut mot det nye forslaget til bemanningsnorm i barnehagene. Der var forslaget at tre småbarn pr. voksen skulle være den lovpålagte normen. Det hørtes da bra ut? I hvert fall bedre enn det vi har hatt siden barnehageløftet, nemlig ingen skikkelig bemanningsnorm i det hele tatt?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer