Hvis du ikke liker å se fattigdom, kunne partiet ditt begynne å gjøre noe for fattigfolk

Mens en gigantisk flyktningekatastrofe utspiller seg foran øynene våre, mens unger drukner på Europas grense, så bruker Frp all sin energi på å jage fattige.

Iskaldt:  I stedet for å gå inn for hjelp, så vil Aina Stenersen forby folk å be om hjelp. Det er iskaldt, skriver Bjarne Kristoffersen. FOTO: Stein J. Bjørge
Iskaldt: I stedet for å gå inn for hjelp, så vil Aina Stenersen forby folk å be om hjelp. Det er iskaldt, skriver Bjarne Kristoffersen. FOTO: Stein J. BjørgeVis mer
Meninger

Tigging er «utrolig irriterende», skriver Frp's Aina Stenersen. Frp-Stenersen har i alle fall ikke en krone til overs til noen som ber om hjelp. Vet du hva som er mer irriterende, Stenersen? Det er politikere som forsøker å slå politisk mynt på fattiges trasige situasjon.

I et hav av påstander, som ikke henger sammen med virkeligheten, går Frp løs på folk som er i økonomisk krise, og derfor ber andre om hjelp. Frp-er Aina Stenersen vil tigging til livs, disse fattige er nemlig en pest og en plage for henne. I stedet for å gå inn for hjelp, så vil hun forby folk å be om hjelp. Det er iskaldt.

Det er godt dokumentert at det tiggere gjør er å spørre om penger, fordi de er fattige og trenger penger. Fordi ungene deres trenger penger til et sted å bo, eller til å gå på skole. Stenersen sauser sammen ulovlig sigarettsalg, narkotika og kriminalitet, alt sammen til en stor konspirasjon, nærmest rettet mot Stenersen personlig. Som om ikke det var nok skylder Stenersen på «venstresiden», etter at høyresiden har styrt Oslo i 18 år, med Frp i byråd eller som støtteparti for byrådet.

Fattigdom er stygt. Ikke fordi menneskene det er snakk om ikke har råd til nye klær, godt tannstell og helsehjelp, men fordi samfunnet ikke gjør mer for å hjelpe folk ut av krisen. Frp har en lang, lang historie med å gå løs på utsatte folk. Både alenemødre, innvandrere og fattige får unngjelde, stadig vekk. Mens en gigantisk flyktningekatastrofe utspiller seg foran øynene våre, mens unger drukner på Europas grense, så bruker Frp all sin energi på å jage fattige. Det er trist, smålig og uverdig, akkurat som man kan vente fra et presset Frp.

Hvis du ikke liker å se fattigdom, Stenersen, kunne partiet ditt begynne å gjøre noe for fattigfolk. Men sånn er det jo aldri. Den siste hilsenen fra Frp var å halvere det allerede latterlig lave tilskuddet til Fattighuset i Oslo. Frp er mer opptatt av å bekjempe fattige mennesker enn å bekjempe fattigdom. Sånn har det alltid vært.

Hvis jeg har en krone til overs, Stenersen, har du ingenting med å nekte meg retten til å gi den til noen som trenger den mer enn meg. Småligheten og renovasjonstrangen din kan du ha for deg sjøl, Stenersen. Så får vi andre ta kampen for et anstendig og varmt samfunn.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.