Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Hvis du ikke tror på konspirasjoner, tro om igjen

Den britiske journalisten Oliver Bulloughs bok, Moneyland, er en av fjorårets viktigste sakprosautgivelser.

RIKHET FOR LOVEN NÅ: De rike klarer seg alltid. Boka MONEYLAND som kom i fjor er en av de viktigste sakprosabøkene du bør lese, mener vår artikkelforfatter. FOTO: NTB Scanpix
RIKHET FOR LOVEN NÅ: De rike klarer seg alltid. Boka MONEYLAND som kom i fjor er en av de viktigste sakprosabøkene du bør lese, mener vår artikkelforfatter. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

I 1988 vitnet NASA-forskeren Jim Hansen i det amerikanske senatet om at ”global oppvarming er nå så betydelig at vi med høy grad av sikkerhet kan si at den skyldes drivhuseffekten.”

Hansen advarte om ekstremvær og viste dramatiske scenarioer hvis man gjorde ingenting, gjorde litt eller kuttet utslipp dramatisk. Vitenskapen var klar. Nå måtte det handles. Tiden var knapp.

«Global oppvarming er i gang», sto det forsiden av New York Times.

En generasjon senere tvitrer USAs president at han digger kull og at global oppvarming er tøv siden det er kaldt i New York. Hvordan er det mulig? Hvorfor har så lite blitt gjort? Er ikke alle i samme båt, siden vi bor på samme klode?

Den britiske journalisten Oliver Bullough kommer med et nedslående svar på disse spørsmålene. Det korte svaret hans er pengeland, for å sitere tittelen på boka (Moneyland), en av fjorårets viktigste sakprosautgivelser.

Prøv Pluss for 1 krone

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

1 UKE

PRØV PLUSS

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 1 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr Fornyes automatisk til 99,-/måned

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?