Hvis du skjønner hva «Netflix and chill» egentlig betyr, så er du neppe over 25 år

Har blitt et internett-fenomen.

«NETFLIX AND CHILL»: Å bruke strømmetjenesten Netflix er det mange som gjør. Men hva uttrykket «Netflix and chill» betyr, er kanskje ikke kjent for alle. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
«NETFLIX AND CHILL»: Å bruke strømmetjenesten Netflix er det mange som gjør. Men hva uttrykket «Netflix and chill» betyr, er kanskje ikke kjent for alle. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hvis man besøker internett-oppslagsverket for slanguttrykk, Urban Dictionairy, og søker på uttrykket «Netflix and chill», kommer følgende beskrivelse opp:

«Det betyr at du besøker partneren din sitt hus, og har sex med Netflix på i bakgrunnen».

Slapp låt om «Netflix and chill» Begrepet har de siste årene blitt mer og mer brukt, spesielt på sosiale medier. Om man googler uttrykket kommer det opp en rekke «memer», altså spøker som spres på internett, og i august slapp rapperen B.o.B en sang som likegreit heter «Netflix and chill».

Dette er et utdrag fra låt-teksten:

«I was thinkin' Netflix and chill, Netflix and chill/ I got drink and smoke and dick that's if you come through for real/ I was thinkin' Netflix and chill, Netflix and chill/ I wake up and need it up that's a bed and breakfast for real, oh yeah».

Internett-hit Men hvordan oppstod begrepet?

Nettstedet Fusion.net har undersøkt langt tilbake i tid, og har laget en tidslinje for når begrepet først ble tatt i bruk, og hvordan det har utviklet seg siden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer