Feministikon langer ut mot #metoo:

- Hvis du sprer beina dine, er jeg redd det er som et samtykke

Germaine Greer mener kvinner som har «spredd beina» for å oppnå fordeler, har gitt samtykke.

KRITISK: Den kjente kvinnesaksforkjemperen Germaine Greer er ikke nådig mot #metoo-kampanjen. Foto: Shutterstock / NTB scanpix
KRITISK: Den kjente kvinnesaksforkjemperen Germaine Greer er ikke nådig mot #metoo-kampanjen. Foto: Shutterstock / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den verdenskjente australske kvinnesaksforkjemperen Germaine Greer (78) har gitt en uventet håndsrekning til Hollywood-produsent Harvey Weinstein og filmregissør Woody Allen.

I et intervju med australske The Sydney Morning Herald langer hun ut mot kvinnene som har kommet med anklager i forbindelse med #metoo-kampanjen.

Greer mener at kvinner som opplever seksuell trakassering må reagere umiddelbart.

Og selv om hun medgir at Harvey Weinstein har hatt stor økonomisk makt over kvinnene, mener hun at kvinnene har seg selv å takke:

- Hvis du sprer beina dine fordi han sier «hvis du er grei mot meg, skal jeg gi deg en filmrolle», da er jeg redd for at det er det samme som samtykke. Det er for seint å sutre nå, sier Greer.

​- Jeg vil at kvinner skal reagere her og nå. Jeg vil at kvinnen som opplever at en mann tar på henne uten at hun ønsker det, skal si helt klart «stopp», sier feministen.

Hun står blant annet bak det kjente verket «Den kvinnelige evnukk» fra 1969.

- Bekymret

Greer kommenterte også anklagene mot filmskaperen Woody Allen, som er anklaget for å ha misbrukt sin datter Dylan Farrow da hun var syv år i 1992, skriver The Guardian.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer