Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Hvis du tror en Wii koster 50 kroner, er du optimist»

Platekompaniet vil ikke levere etter tabbe.

(Dagbladet.no): Enkelte kunder i Platekompaniets nettbutikk trodde de våknet opp til en lykkedag lørdag morgen, da en rekke varer var feilpriset i butikken. Både spill, plater, dvd\'er og spillkonsoller lå ute for salg til langt under markedspris. Enkelte artikler kostet bare 49,90.


Men rundt 80 av de mest aktive lørdagskundene kan nå se langt etter varene. Platekompaniet har nemlig kansellert ordre der de mener kunden burde ha forstått at prisen var feil.

- Det er klart, tror du en Wii koster 50 kroner er du optimist, sier Rolf Presthus, daglig leder i kjeden, til Dagbladet.no.

Tilbys rabatt

Ryktene om billige spill og plater ble spredd i rekordfart på nettet - blant annet gjennom ps3forum.no. Presthus mener nettbrukernes diskusjoner tyder på at de fleste skjønte at dette var en feil, og viser til at Platekompaniet tar forbehold om datatekniske blundere i sine kjøpsbetingelser.

Han understreker at de ville ha tapt flere hundre tusen kroner ved å godkjenne de drøyeste bestillingene.

- Hadde vi bare tapt 30-40 000, hadde vi nok sagt det var greit. Enkelte ordre der vi bare taper en drøy hundrelapp eller to har vi også latt gå gjennom, sier Presthus.

Som kompensensjon tilbys kundene som har fått kansellert sine ordre 20 prosent rabatt og gratis frakt på deres neste kjøp fra nettbutikken.

EKSTREMT BILLIG: Både spill og spillmaskiner kostet i en periode 49,90 på Platekompaniet.no. Spillet «Team Fortress 2» - som er en del av «The Orange Box» - var et av spillene som ble solgt billig.
EKSTREMT BILLIG: Både spill og spillmaskiner kostet i en periode 49,90 på Platekompaniet.no. Spillet «Team Fortress 2» - som er en del av «The Orange Box» - var et av spillene som ble solgt billig. Vis mer

Vil boikotte

Dagbladet.no har fått flere henvendelser fra kunder som er misfornøyde med Platekompaniets avgjørelse om kansellering.

Enkelte sier de nå vil boikotte butikken framover, men Presthus sier de også har fått positive reaksjoner fra kundene.

- Vi har også fått mailer fra enkelte som mener det er helt okei når vi gir dem rabatt. Men jeg skjønner jo at det ikke er lønnsomt for han som bestilte alle Wii-maskinene, sier Platekompaniets daglige leder.

FAKTA

Avtaleloven §32: Den, der har avgit en viljeserklæring, som ved feilskrift eller anden lignende feiltagelse fra hans side har faat et andet indhold end tilsigtet, er ikke bundet ved erklæringens indhold, hvis den, til hvem erklæringener avgit, indsaa eller burde indse, at der forelaa en feiltagelse.

BEKLAGER: Daglig leder Rolf Presthus i Platekompaniet sier kjeden ville ha tapt hundretusener om de skulle ha latt kjøpene stå.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media