KOMMENTARER

Rettssaken mot Eirik Jensen og Gjermund Cappelen

Hvis Eirik Jensen dømmes til 21 år i fengsel, er det ikke fordi han er korrupt

Straffens paradoks.

NOEN LYVER: Jeg tror ikke noen mener at å lyve til Gjermund Cappelen er det mest alvorlige Eirik Jensen skal ha gjort i denne saken, skriver Martine Aurdal. Foto: Thomas Rasmus Skaug /
NOEN LYVER: Jeg tror ikke noen mener at å lyve til Gjermund Cappelen er det mest alvorlige Eirik Jensen skal ha gjort i denne saken, skriver Martine Aurdal. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Jeg tror ikke noen mener at å lyve til Gjermund Cappelen er det mest alvorlige Eirik Jensen skal ha gjort. Likevel er det nettopp dette som kan gi ham lovens strengeste straff og en plass blant Norges verste forbrytere. Etter en av historiens mest omfattende rettssaker, la som kjent aktoratet ned påstand om 21 års fengsel for den meritterte politimannen. Ennå vet vi ikke om de fem dommerne er blitt overbeviste om at han er skyldig.

Saken mot Eirik Jensen er unik fordi ingen norsk politimann noen gang før er tiltalt for så alvorlige anklager. Hvis Gjermund Cappelen snakker sant, har Jensen mottatt titalls millioner kroner fra hasjsmugleren gjennom en periode på 20 år. En karriere som korrupt tjenestemann bør selvsagt straffes strengt. Tillit er en bærebjelke i samfunnet, den henger nøye sammen med troen på at det er lite korrupsjon i det offisielle Norge. Saker som denne kan gjøre alvorlig skade på tilliten til politiet, målt i skade på samfunnet og allmenn rettsoppfatning er derfor utvilsomt korrupsjonen det mest alvorlige Jensen står tiltalt for. Det er likevel ikke denne forbrytelsen som vil sette Jensen i selskap med det lite mindretallet nordmenn som er dømt til lovens strengeste straff. Påstanden om straff er paradoksal.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer