Hvis Garmisch og Kollen er hoppsportens Jerusalem og Mekka, er Planica skihoppets Babels stårn

«Skihopp handler om å trosse grensene».

SVEVET:  Peter Prevc  fra Slovenia var en av de to skiflygerne som fredag kveld leverte et hopp til 3 ganger 20 i stil. Her fra søndagens konkurranse. Foto: AP/NTB Scanpix
SVEVET: Peter Prevc fra Slovenia var en av de to skiflygerne som fredag kveld leverte et hopp til 3 ganger 20 i stil. Her fra søndagens konkurranse. Foto: AP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Forfatterne Niillas Holmberg og Endre Ruset benyttet ikke helga til å være med på Forfatterforeningens årsmøte eller til å gå den helsikes Birken. De var til stede i beistet Planica, de to opplevde hvordan 3 ganger tjue i stil kanskje kan ende med et poetisk nedslag.

Hver hoppbakke har sin egen anatomi, sitt eget temperament, sin egen mystikk. Hvis Garmisch og Kollen er hoppsportens Jerusalem og Mekka, er Planica skihoppets Babels tårn. Her snakker alle samme språk. Alt kommuniseres gjennom tall.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

795,-

1 år

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer