KOMMENTARER

Hvis grensen går ved romfolk, hvem er de neste?

Det blir forbudt å tigge på gata i Norge. Høyre, Frp og Senterpartiet er enige på Stortinget, men i de store byene sier de nei. De tror ikke det virker.

Foto: Marte Christensen / NTB Scanpix
Foto: Marte Christensen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

TIGGERSTRIDEN har rast i flere år. Den har utelukkende handlet om tilreisende romfolk. La oss ikke late som noe annet. Raseriet mot de fattige tiggerne har vært skremmende hatsk og ubehagelig, ikke bare i nettets dypeste mørke. Brunsnegler, har vært blant de milde skjellsordene.

Siv Jensen ville busse dem over grensen. Politiet har bidratt med oppblåste tall, som har egnet å skremme vettet av folk og lokalpolitikere. Det har vært snakk om horder, en invasjon.

Dokumentasjonen har det vært så som så med og politiets tall har vært tilbakevist gang på gang, men det antydes storstilt kriminalitet og menneskehandel. Legg til tilgrising av parker og friluftsområder, og du har med ett en eksplosiv friksjon mellom dem og oss.

TIGGERFORBUDET Høyre, Frp og Sp la fram i ettermiddag handler nesten ikke om tigging i det hele tatt, skal vi tro. Det handler om å stenge et folkeslag og alt de angivelig bringer med seg ute. Politiet klarer ikke å håndtere kriminalitet på annen måte enn gjennom et forbud mot en lovlig virksomhet. Å be om hjelp på gata.

I de store byene, hvor tigging er mest utbredt, tror de ikke et forbud virker. Drammen er den eneste storbyen som hilser forbudet velkomment. Stavanger, Bergen, Trondheim og Oslo sier nei.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer