KOMMENTARER

Hvis Hadia Tajik går med i dragsuget, har Ap god råd

Du skulle tro det var partiets ledelse som truet Ap. Det er nok mer komplisert.

DET NYE AP: Leder Jonas Gahr Støre ikler seg sine røde og grønne raggsokker når han og nestleder Hadia Tajik ankommer Arbeiderpartiets pressekonferanse på Biblo Tøyen tidligere i uka - der det er skoforbud. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
DET NYE AP: Leder Jonas Gahr Støre ikler seg sine røde og grønne raggsokker når han og nestleder Hadia Tajik ankommer Arbeiderpartiets pressekonferanse på Biblo Tøyen tidligere i uka - der det er skoforbud. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Gutta på gølvet i Ap-bastionen Sarpsborg liker ikke ledertrioen på Youngstorget. De er ikke Ap-folk, slår en terminaloperatør fast i Aftenposten samme dag som helgas landsmøte åpnet. Jan Granberg har gått fra Ap til Senterpartiet. Mediene er fulle av slike intervjuer med misfornøyde velgere som legger skylda på Støre og Tajik for tapte valg og labre meningsmålinger.

De er ikke vanskelig å finne, de misfornøyde. Det er heller ikke vanskelig å forstå hva de savner når Trygve Slagsvold Vedum og Bjørnar Moxnes er nye ledestjerner. De vil ha kompromissløse sluggere som snakker deres språk, ikke fransk eller urdu.

Frustrasjonen blant en del tradisjonelle Ap-velgere kanaliseres i en enkel forklaring; hjelp, vi har fått en dannet riking fra Oslo vest som partileder. Og hun fra Rogaland er altfor pen og flink. Attpåtil muslim. Ikke at det er noe galt med det. Men gi oss heller Raymond Johansen. Han var i det minste rørlegger et øyeblikk og onkelen hans er «leppa fra Groruddalen». Det smaker av fugl, for ikke å si olje.

Du skulle tro at Trygve Bratteli nettopp hadde gått av og Nyland ble nedlagt i går, slik historiene blir fortalt. Etter to valgnederlag og to harde vintre er det ikke rart at frustrasjonen vendes mot ledelsen. Både politikk og stridigheter er deres ansvar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer