<strong>KOLLEGER:</strong> Skuespillerne Rupert Grint og Stig Henrik Hoff er begge fra fredag å se på det store lerretet i andre verdenskrigfilmen «Into the white». De to ble gode venner under innspillingsperioden. Foto: Sveinung Ystad / Dagbladet
KOLLEGER: Skuespillerne Rupert Grint og Stig Henrik Hoff er begge fra fredag å se på det store lerretet i andre verdenskrigfilmen «Into the white». De to ble gode venner under innspillingsperioden. Foto: Sveinung Ystad / Dagbladet Vis mer

- Hvis han inviterer meg, kommer jeg gjerne tilbake

Stig Henrik Hoff og «Harry Potter»-stjerna Rupert Grint har virkelig funnet tonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Han er en fantastisk fyr! For det første er han en god skuespiller, så blodig forberedt. Og han kan film. Dessuten er han oppegående, morsom og har en god energi. Han var jævlig god, rett og slett deilig å spille mot, sier Stig Henrik Hoff (47).

Han snakker om engelske Rupert Grint (23), godt kjent fra «Harry Potter»-filmene, som han spiller mot i den premiereklare norske filmen «Into the white».

Dagbladet møtte de to skuespillerkollegene under pressekonferanse i forbindelse med «Into the white» i går.

- Stig er fantastisk Hoff understreker at Grint hverken var prippen eller snobbete, til tross for hans status som verdensstjerne etter å ha medvirket i samtlige «Harry Potter»-filmer de siste ti årene, som Potters bestevenn Ron Weasley.

- Når kameraet sluttet å gå, satt vi sammen. Det var ikke sånn at han satt i en trailer for seg selv, som en stor filmstjerne. Det var ingen forskjell på oss, vi spiste den sammen maten, ler Hoff.

Strømmen av superlativer går to veier: Grint forteller at han har fått seg en ny venn i Hoff.

- Stig er fantastisk, og veldig kjekk å være rundt. Alle hang sammen utenom selve filmingen, og vi hadde det veldig morsomt sammen, sier Grint til Dagbladet.

Flere felles interesser Handlingen i «Into the white» utspiller seg i den norske fjellheimen. Datoen er 27. april 1940, og er inspirert av en sann historie.

To fly har skutt hverandre ned, og de overlevende havner tilfeldigvis i samme lille hytte. De tre tyske pilotene ser seg nødt til å leve under samme tak som de to britene, og må prioritere kampen for å overleve framfor å fortsette krigføringen.

Mens snøstormen herjer som verst utenfor, utøves hersketeknikker og et psykologisk spill innendørs. Men i løpet av oppholdet finner de ut at de kanskje ikke er så ulike likevel.

Og til tross for aldersforskjellen mellom Hoff og Grint, fant de ut at de hadde flere ting til felles enn bare jobben.

- Det er jo det som er så morsomt med jobben. Altså, han er like gammel som eldstedattera mi. Men når man jobber med film forsvinner aldersforskjellene. Og vi er begge glade i biler. Han har interesse for det, og jeg har et par biler, så det var kult, sier Hoff.

- Knyttet sterke bånd At de møtes igjen er det ingen av dem som utelater:

- Hvis han inviterer kommer jeg gjerne tilbake på besøk. Og da vil jeg veldig gjerne gå på skitur, sier Grint.

- Dersom veiene våre krysses, må vi møtes, uten tvil. Så fort det byr seg. Vi har jo jobbet tett i månedsvis og knyttet sterke bånd. Ikke minst var det under ekstreme forhold, sier Hoff.

<strong>FORNØYD:</strong> Regissør Petter Næss er fornøyd med resultatet, og har fått ros av alt fra skuespillerne til statsministeren. Foto: Mona Ranum / Stella Pictures
FORNØYD: Regissør Petter Næss er fornøyd med resultatet, og har fått ros av alt fra skuespillerne til statsministeren. Foto: Mona Ranum / Stella Pictures Vis mer

Hoff syntes det var deilig og befriende å spille mot en som har tilbringt omtrent halve livet på filmsett, men innrømmer at han ble litt preget av å jobbe med en verdensstjerne.

- Da vi spilte inn filmen, var det sånn 300 fans som møtte opp hver dag i håp om å få autografen. Det samme så vi under førpremieren, alle de forelska jentene som sto i kø for å møte ham. Det er morsomt, men litt slitsomt. Jeg er glad jeg slipper det der, ler Hoff.

- Blitt glade i hverandre På «Into the white»-rollelista står også Lachlan Nieboer (30), Florian Lukas (38) og David Kross (21).

Hoff forklarer at de ble en god gjeng i løpet av innspillingsperioden.

- Vi har blitt veldig glade i hverandre, alle sammen. Alle tok vare på hverandre og hjalp hverandre, og vi har blitt gode venner. Det tror jeg de som ser filmen vil merke.

Prioriterer familien Hoff har nylig medvirket i Hollywood-filmen «The Thing», og syntes det var stas å bli gjenkjent for det av to briter under førpremieren på «Into the white» søndag.

Og til tross for at han har flere utenlandske filmprosjekter å jobbe med framover, blant annet den tyske filmen «Gnade», er ikke en internasjonal karrierer førsteprioritet.

- Jeg er en familiemann, og det viktigste er å holde koken i hjemmet. Men jeg merker at nå som språkbarrieren er mindre og selvtilliten større, er det morsomt å være på vei ut i verden.

«Into the white»

• Norsk krigsfilm med premiere fredag 9. mars.

• Regissert av Petter Næss.

• Hovedrollene spilles av Stig Henrik Hoff, Rupert Grint, David Kross, Lachlan Nieboer og Florian Lukas.

• Manus er skrevet av Ole Meldgaard, Dave Mango og Petter Næss.

• Tre tyske og to engelske piloter har skutt hverandre ned under andre verdenskrig, og søker ly i samme hytte i den norske fjellheimen, hvor de må samarbeide for å overleve.

• Handlingen er inspirert av en sann historie.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer