«Hvis ikke dere spiller en rolig sang nå, dreper jeg dere med kniven min»

Steinar Albrigtsen og Jørn Hoel har blitt både knivtruet og oversett.

50 ÅR GAMMELT VENNSKAP: De kaller seg selv for Knoll og Tott, og sammenlikner vennskapet sitt med både ekteskap og søskenforhold. Steinar Albrigtsen og Jørn Hoel mener at de har blitt klokere sammen. I kveld opptrer de i «Allsang på grensen». Foto: Jørgen Kvalsvik / Dagbladet
50 ÅR GAMMELT VENNSKAP: De kaller seg selv for Knoll og Tott, og sammenlikner vennskapet sitt med både ekteskap og søskenforhold. Steinar Albrigtsen og Jørn Hoel mener at de har blitt klokere sammen. I kveld opptrer de i «Allsang på grensen». Foto: Jørgen Kvalsvik / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HALDEN (Dagbladet): - Vi e non' manipulerende jævla, vettu, sier Steinar Albrigtsen (57) til Dagbladet.

Han sitter tett inntil bestekameraten og musikkpartneren Jørn Hoel (56), og forteller om duoens konsertformel, om hvordan de varmer opp publikum med latterfremkallende sketsjer og selvironi, før de fletter inn mer alvorlige tema og tårevennlige låter.

Kanskje ikke så rart at Musikk-Norges Knoll og Tott har funnet oppskriften som fungerer for dem. De har tross alt vært bestekamerater i 50 år, og spilt sammen i rundt 40 av dem.

De vet hvordan det er å bli oversett av sitt eget publikum, og har lært at det ikke nytter å droppe de mest kjente sangene.

- Vi har det beste fra et mulig ekteskap, uten at vi har pult hverandre. Vi har levd så ekstremt lenge sammen, og da får vi den timingen, sier Hoel.

- Kontroversiell karrierestart Albrigtsen mener bestemt at det hele begynte på en skøytebane i Tromsø tidlig på 60-tallet. Hoel har heller liten erindring om dette. Men de er enige om at vennskapet blomstret da de ble klassekamerater og tidlig fant ut at de delte samme musikksmak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer