Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Hvis ikke du hører på Mina, så dreper jeg deg»

Veronica Orderuds P3-reklame vekker oppsikt. Hør innslaget!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hør Orderud-innslaget her

(Dagbladet.no): I forrige uke måtte P3-programleder Mina Hadjian tåle kjeft fra Kringkastingsrådet, etter et kontroversielt intervju med pastor Jan-Aage Torp.

Nå har hun ertet på seg mediesynsere igjen. Denne gangen på grunn av et innslag i programmet som ble sendt tirsdag, der Veronica Orderud sier følgende:

«Hei, dette er Veronica Orderud, og jeg hører på Mina hver dag. Og hvis ikke du gjør det, så dreper jeg deg».

Kokkvold reagerer

- Programlederen og jeg snakket masse om hva slags person jeg er. I valget mellom å le eller gråte, velger jeg å le, sier Orderud til VG, som omtaler saken i dag.

Det er vanlig at intervjuobjekter som deltar i «Mina» lager en liten reklamespot for programmet. Tidligere har for eksempel Vebjørn Selbekk truet med å komme og trykke karikaturtegninger i avisa di om du ikke hører på Mina.

Likevel reagerer både leder i Kringkastingsrådet Kjellaug Nakkim og generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Norsk presseforbund på innslaget.

SELVIRONISK: Veronica Orderuds reklameinnslag for P3 vekker oppsikt. Selv hevder Orderud at hun har valgt å le av seg selv. Foto: Adrian Øhrn Johansen
SELVIRONISK: Veronica Orderuds reklameinnslag for P3 vekker oppsikt. Selv hevder Orderud at hun har valgt å le av seg selv. Foto: Adrian Øhrn Johansen Vis mer

- Dette er ting som kunne ha skjedd på direkten, her var det ikke direkte. Det må ha vært tenkt ut på forhånd, og det må ha vært igjennom flere hender. Det overrasker meg, sier Kokkvold til VG.

Støttes av sjefen

Kanalsjef Marius Lillelien lovet å jobbe med etisk bevissthet i «Mina»-redaksjonen i forbindelse med klagen på Torp-intervjuet.

- Vi jobber med å klargjøre hvor grensen går i forhold til pressens etiske regler, og å ha klare rutiner for hvordan vi nærmer oss kontroversielle saker, sa han til Dagbladet for en uke siden.

Lillelien mener imidlertid at Orderud-innslaget kan forsvares.

- Dette er en del av en serie Mina har hatt. Hun får kjente personer til å sparke seg selv på leggen, ved å si noe av det drøyeste de kan si om seg selv, sier Lillelien til VG.

I intervjuet med Mina avslører Veronica Orderud forøvrig at hun foretrekker vrengte sametøfler framfor silikon, at hun lager maten og ikke Per, og at hun helst ville møtt Lars Grønnerød framfor Kjell Magne Bondevik i en mørk bakgate.

Hør hele intervjuet med Veronica Orderud på NRKs nettsider.

image: «Hvis ikke du hører på Mina, så dreper jeg deg»
FÅR KJEFT: P3-programleder Mina Hadjian.
Hele Norges coronakart