- Hvis ikke Norge vinner, må de slutte med fotball og begynne med rugby

Dagbladets Tom Stalsberg er klar i sin tale før landskampen mellom Norge og Danmark.

KAMPKLARE:  Klokka 17.00 er det klart for landskamp mellom det norske forfatterlaget i fotball og det danske. Karl Ove Knausgård er ikke med i år, men har kjempet på både norsk og dansk side tidligere. Bildet er fra et oppgjør mellom Norge og Sverige. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
KAMPKLARE: Klokka 17.00 er det klart for landskamp mellom det norske forfatterlaget i fotball og det danske. Karl Ove Knausgård er ikke med i år, men har kjempet på både norsk og dansk side tidligere. Bildet er fra et oppgjør mellom Norge og Sverige. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LILLEHAMMER (Dagbladet): Tradisjonen tro står det «forfatterlandskamp i fotball» på årets programmet under Litteraturfestivalen på Lillehammer.

Klokka 17.00 i dag blåses årets kamp i gang, hvor norske forfattere skal forsvare landets ære ved hjelp av ball og løp. Danmark er årets utfordrer, og slaget vil utkjempes på Stampesletta, et steinkast unna Kristins Hall og Håkons Hall.

En fotballkamp som går på æren løs, ifølge enkelte:

- Denne kampen Norge vinne. Gjør de ikke det, må forfatterlandslaget legges ned. Da kan de begynne med rugby. Dette blir et hevnoppgjør, hvor vi skal ta tilbake språket og kulturen, sier Tom Stalsberg, sportsjournalist i Dagbladet.

Uten Knausgård Karl Ove Knausgård har tidligere fungert som en ruvende midtstopper, men står over årets kamp. Derimot har landslaget for dem med pennen i hånd, sikra seg tidligere Liverpool-proff Stig Inge Bjørnebye.

- Det er på ingen måte skittent å ha med Bjørnebye. Han har gitt ut ei bok, og det ville vært overkjøring om vi ikke tok ham med. Det holder vi jo ikke på med, sier kaptein og lagleder Oddmund Vaagsholm til Dagbladet noen timer før kampen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer