DEBATT

Hvis jeg blir gravid og fosteret utgjør en trussel for meg, vil jeg dø

Hjelp oss!

- ET ROP OM HJELP:  Det er flertall i det polske parlamentet for totalforbud mot abort, altså også når det er fare for morens liv og helse, eller ved voldtekt, eller incest. - Kjære venner fra hele verden. Det er et rop om hjelp. På vegne av polske kvinner som vil leve, skrev Gosia Szewczuk da hun delte denne teksten. Foto: Privat
- ET ROP OM HJELP:  Det er flertall i det polske parlamentet for totalforbud mot abort, altså også når det er fare for morens liv og helse, eller ved voldtekt, eller incest. - Kjære venner fra hele verden. Det er et rop om hjelp. På vegne av polske kvinner som vil leve, skrev Gosia Szewczuk da hun delte denne teksten. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Retten til liv er ikke et privilegium. Og verken land eller regjeringer har rett til å vurdere hvem som har retten til liv.

Likevel lever vi i en tid da en gruppe mennesker valgt i en demokratisk prosess med viten og vilje har som mål å drepe tusenvis i Polen. Regjeringen, som hovedsakelig består av menn som verken vet noe om smerten ved å føde, hvordan det er å være mor, spontanabort, dødfødsel, voldtekt og så videre, bygger et våpen som kommer til å dømme våre mødre, søstre, venner, tanter, kolleger og klassevenninner til døden.

Polens styrende høyreparti kjemper fram noe som så godt som er et totalforbud mot abort.

Hvis jeg blir voldtatt, må jeg føde barnet som minner meg om dette fryktelige. Hvis den som gjorde meg gravid hadde en DNA-overførbar sykdom, må jeg ta ansvaret. Landet mitt vil ikke hjelpe meg. Landet mitt vil tvinge meg til å føde barnet, og ellers etterlate meg til min egen skjebne.

Hvis jeg blir gravid og fosteret utgjør en trussel for meg, vil jeg dø.

Etter loven vil ingen ta prøver for å redde livet mitt. Men jeg vil bli fengslet minst tre måneder, og opp til fem år hvis jeg tar abort for å redde livet.

Tenk på det. Tenk på alle kvinnene rundt deg.

Og hjelp oss! Dette er et rop om hjelp! Vi må finne en måte å stoppe dette på.

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer