Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Hvis jeg dør i morgen, så har jeg ingenting

Thom Hell åpner opp om den store knekken som startet karrieren hans.

(Dagbladet): Under kveldens episode av «Hver gang vi møtes» på TV 2 er Thom Hell hedersgjest.

Kristiansandsartisten forteller da åpenhjertig om knekken han fikk etter å ha mislykkes med studiene i Danmark. Et møte med veggen som skulle vise seg å være starten på musikertilværelsen og ende i hans debut-EP. 

- Du reiser hjem med den skammen over å ikke ha fullført studie, forteller en uvanlig åpenhjertig Hell til de andre artistene rundt middagsbordet.

Se video øverst i saken. 

Slet med søvnvansker Sangeren forteller at han satt på så mye musikk etter å ha floppet som student i Danmark at han bare måtte få det ut av kroppen, så han ikke skulle dø som en mislykket musiker også. Han dro derfor sporenstreks fra Danmark til Oslo og bokstavelig talt rett i studio.

- Jeg sa at «jeg er nødt til å spille inn nå, for hvis jeg dør imorgen så har jeg ingenting», og det er så kjipt, sier en tydelig preget Hell.

Han fikk tid i studio samme dagen via en gammel kompis og tilbragte så en hel natt bak gitar og miksebord. 

- Jeg slet ikke med alkohol, men jeg slet med søvnvansker. Jeg fikk ikke sove rett og slett, sier Thom Hell i programmet. 

Thomas Helland, som han egentlig heter, studerte i Aalborg og bodde i et heftig utelivsområde i byen.

Fem år lang knekk - I den perioden spilte jeg hele tiden. Jeg var der i ett år, jeg studerte ikke så mye, men jeg skrev mye, sier han til Dagbladet.

- Jeg fikk en knekk. Vi snakker ikke «styggen på ryggen»-knekk, men en mer generell følelse av at man ikke klarer noe. Jeg følte meg unyttig. Knekken varte noen år. Det tok fem år før den løsna.

Trangen etter å etterlate seg noe, gjorde at han endelig fikk kicket han trengte for å komme seg i studio og lage plate. 

- Jeg satt på så mye musikk at hodet var helt fullt. Så jeg ringte min gode venn og produsent Vidar Ersfjord, og sa at jeg er nødt til å spille inn de låtene jeg har nå, for hvis jeg dauer i morgen har jeg ingenting, sier Hell i programmet. 

10 låter på én natt Samme dag dro han i studio med Vidar og da klokken var seks om morgenen hadde Thom Hell spilt inn 10-11 låter, som ble til hans debutalbum Tremendous Sinner. 

- Fryktet du at du skulle dø?

- Nei, det var mer det at jeg tror alle har lyst til å etterlate deg noe, så noen vet at du har vært der. Jeg satt og tenkte hva skjer hvis jeg dauer i morgen, derfor ringte jeg Vidar og det ble plate og starten på karrieren. Forhåpentligvis er det en mulighet for at folk om 50 år også ramler over Thom Hell. 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media