- Hvis jeg ikke besvimer blir dette den beste kvelden i mitt liv

A-ha-fan Nancy Dos Santos (36) brast i gråt før bandet entret scenen i Argentina.

BIG IN ARGENTINA: - Dette er helt uvirkelig, det er vanskelig for meg å forklare hvor mye jeg elsker dem, sier A-ha-fan Nancy dos Santos i Buenos Aires, der A-has store comebackturne åpnet i natt. Foto: HILDA NYFLØT/DAGBLADET
BIG IN ARGENTINA: - Dette er helt uvirkelig, det er vanskelig for meg å forklare hvor mye jeg elsker dem, sier A-ha-fan Nancy dos Santos i Buenos Aires, der A-has store comebackturne åpnet i natt. Foto: HILDA NYFLØT/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BUENOS AIRES (Dagbladet): Litt etter klokka ni lokal tid, eller klokka 02 natt til fredag norsk tid, holdt A-ha sin første konsert på deres store comebackturné «Cast in Steel Tour» i Sør-Amerika.

- Da jeg hørte at de skulle gjøre comback stormgråt jeg. Det er en drøm som ble virkelighet. Det gjør livet verdt å leve. Jeg blir så emosjonell, sier Nancy Dos Santos (36), som har sikret seg billett på første rad til kveldens konsert.

- Hvis jeg ikke besvimer blir dette den beste kvelden i mitt liv, fortsetter hun før hun bryter ut i tårer. 

Hun må ta en pause før hun fortsetter:

- I 28 år har jeg hørt på A-ha. Jeg var 7-8 år gammel da jeg begynte å høre på dem. Dette er helt uvirkelig, det er vanskelig for meg å forklare hvor mye jeg elsker dem. Når jeg hører på dem begynner hjerte mitt å dunke og beina mine å riste. Det er ekte lidenskap, ekte følelser, sier Dos Santos videre.

- «O-la, o-la, a-ha» Argentiske Patricia Rosemberg, som er en av lederne for A-ha-fanklubben Wildest Dream Argentina, mener det ikke er tilfeldig at A-ha valgte nettopp Buenos Aires for sin første konsert på deres comebackturné.

- De sier at vi får dem til å spille bedre. Vi synger «o-la, o-la, a-ha», bare vent til hele salen synger det etterpå under konserten, sa Rosemberg rett for konsertstart.

- Vi er den eldste fan-cluben i verden. Jeg har ledet den siden jeg startet den for 27 år siden, sier Luis Ardouin (47), som forteller at klubben er verdens største organiserte. Klubben har 2200 medlemmer på Facebook. Medlemmene møtes månedlig og feirer alt fra bandmedlemmenes bursdager - til nyttårsaften og norsk 17. mai sammen.

Selv h

Selv har Ardouin vært og sett a-ha sine konserter 15 ganger flere steder i Europa og i Oslo — sist under avskjedsturneen i 2010. Under a-has besøk i Buenos Aires hjelper de fans med å få autografer, signere cd-er og få bilder sammen med artistene.

- Jeg pleier å si at A-ha er en helt magisk for livet mitt, sier Luis Ardouin som har bursdag i morgen og tilfeldigvis skal reise til Rio  de Janeiro på samme fly som A-ha for å få med seg søndagens storkonsert.

Sto opp 02.30 Medlemmmene i fanklubben forteller at A-ha fortsatt er svært populære i Argentina. De anslår at de fleste medlemmene i fanklubben er rundt deres alder — 40 år.

- Konserten ble utsolgt i løpet av to måneder. Vi hører at publikum er kaldere i Europa enn her. Vi er veldig lojale fans, sier Silvia Diez (42), som er en så stor fan at hun i en periode studerte norsk.

Da A-ha landet på argentisk jord tidligere denne uka, sto gruppa opp klokka halv tre om natta for å få med seg rundt 100 fans i to busser til flyplassen for å hilse A-ha velkommen.

- Det gikk litt over stokk og stein, men vanligvis er vi mer organisert, smiler Patricia Rosemberg (36).

Les også Dagbladets intervju med A-ha i går: - Det er dødsfett å være topp ti i England 30 år etter første plate,  er du «gærn».

Spilte a-ha på klubber Dj-en Hugo Bhiaop spilte A-ha sine hitlåter på klubber i Buenos Aires på 80-tallet. Han elsker a-ha og har tatt med familien på konsert.

PÅ A-HA_KONSERT: Silvia Diez (42), Patricia Rosemberg (36), Veronica Koriyama (41), Luis Ardouin (47) og Martin Ferrari (40). Luis er leder av den argenitinske fanklubben. Foto: HILDA NYFLØT/DAGBLADET
PÅ A-HA_KONSERT: Silvia Diez (42), Patricia Rosemberg (36), Veronica Koriyama (41), Luis Ardouin (47) og Martin Ferrari (40). Luis er leder av den argenitinske fanklubben. Foto: HILDA NYFLØT/DAGBLADET Vis mer

- Jeg har ventet lenge på at A-ha skal komme tilbake til Argentina. De er i mitt hjerte, sier Bhiaop, som har sikret seg VIP-billetter sammen med kona Carla Mayo og sønnen Tomy.

- Comeback i trynet A-ha sin gjenforening ble til etter at medlemmene sa ja til Rock in Rio-konserten i fjor. I mars i år ble det kjent at trioen har underskrevet en avtale om et A-ha-engasjement med en varighet på to år.

- Vi blir alltid beskyldt for å gjøre comeback. Vi får comback i trynet hver gang. Da vi ga ut plate nummer to ble vi det óg. Men jeg tenker at dette er det første combacket, sa Magne Furuholmen til Dagbladet i går. 

- Plutselig har vi holdt på i over 30 år til sammen, sier Morten Harket.

- Nå har vi valgt å gå inn i et fellesskap, sier han.

- Hvordan er det å være sammen igjen nå?

- Det er veldig søtt. Det er den sødmen som inntreffer før noe råtner. Nei, vi er vel ganske lei av å svare på spørsmål om hva slags forhold vi har, for det får vi hele tida. Det er vanskelig å ta det på alvor, sier Harket. - Vi har ikke mye samtaleterapi utenom å snakke om dette med jorunalister, sier Furuholmen.- Vi er opptatt av å lage det beste showet.

Ekstrakonsert i Oslo Konserten er den første i rekken av a-ha sin comebackturné som søndag går videre til Brasil og festivalen Rock i Rio - hvor a-ha vil spille for 88 000 publikummere. 

I 1991 satte a-ha verdensrekord i antall betalende publikumere på den samme sagnomsuste brasilianske Maracanã Stadion, hvor hele 198 000 mennesker møtte opp for å se trioen. 
 
Turneen avsluttet i Oslo Spektrum 30. april neste år. Nå er det imidlertid bekreftet at gruppa setter opp en ekstrakonsert samme sted, 1. mai til neste år.

FØRSTE KONSERT: A-ha holdt konsert for 6000 mennesker i Buenos Aires i natt. Deretter reiser de videre til festivalen Rock in Rio og dets 30-års-jubileum i Brasil, hvor de vil opptre søndag. Foto: HILDA NYFLØT/DAGBLADET
FØRSTE KONSERT: A-ha holdt konsert for 6000 mennesker i Buenos Aires i natt. Deretter reiser de videre til festivalen Rock in Rio og dets 30-års-jubileum i Brasil, hvor de vil opptre søndag. Foto: HILDA NYFLØT/DAGBLADET Vis mer

a-ha

• Norsk popgruppe som ble stiftet i 1982 av Morten Harket (vokal), Pål Waaktaar-Savoy (gitar og vokal) og Magne Furuholmen (keyboard og vokal).

• A-ha var første norske popgruppe som toppet listene i USA, en prestasjon ingen til dags dato (2009) har klart å gjenta.

• Ifølge «Norsk pop & rockleksikon» må a-ha regnes som Norges viktigste popnavn, tatt i betraktning karrierens lengde, produksjon og salgstall.

• Har solgt over 35 millioner album, og over 70 millioner medregnet singler.

• Spilte sin avskjedskonsert i Oslo spektrum 4. desember 2010. Konserten var en del av en verdensturné 25 år etter at bandet klatret til topps i USA.

(Dagbladet/NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer