ALDRI FRI: Adil Khan har visst aldri hatt ferie og sier at det er nå eller aldri: Nå skal han bli flink til å ha ferie og ta vare på seg selv. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
ALDRI FRI: Adil Khan har visst aldri hatt ferie og sier at det er nå eller aldri: Nå skal han bli flink til å ha ferie og ta vare på seg selv. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

- Hvis jeg ikke tar ferie nå, kommer det aldri til å skje

Adil Khan (30) skal endelig lære seg å ta ferie.

Ei gruppe blide ventilasjonsteknikere, bleike heavyrockere, en glad Nav-gjeng og nå sist torsdag, en ung gjeng som spiller rollespill, har så langt gått Adil Khans intense danseskole i programmet «Adils hemmelige dansere» som sendes på NRK1 på torsdager.

Når man ser «feelgood»-programmet, kan det virke som mange nordmenn ikke bare har liten trening med dansefoten og «moves», men nærmest har glemt at de har en bevegelig kropp.  

- Det er fascinerende og litt skremmende at så mange i dag er «flytende hoder», med liten kroppsfølelse, sier Adil Khan som ble rikskjent streetdancer da han vant «Dansefeber».

- Kroppen vår er det råeste instrumentet som fins, mye råere enn iPhone og gadgets og andre ting vi er avhengig av, sier han.

 Poenget er ikke  at alle skal bli slanke og trene beinhardt.

- Det handler ikke om å bli maratoonløper eller å delta i bikini-fitness-konkurranser, men at vi respekterer kroppen vår, og at vi gir den en liten utfordring i ny og ne, lar den svette litt. Det handler om å pleie tempelet sitt.

Endelig ferie Han merker lite til kjendisstatusen og går sjelden ut på byen.

- Jeg går alltid rett hjem etter jobb, det er det beste jeg vet. Å være hjemme og se dokumentar eller film og ha kjøleskapet fullt.

Han innrømmer at innspillingsperioden av «Adils hemmelige dansere» har vært slitsom. Og nå skal han faktisk ta ferie. 

- Hvis jeg ikke tar ferie nå, kommer det aldri til å skje. Jeg har innsett at den viktigste hovedrollen vi spiller i livet vårt er oss selv, og derfor er det viktig å pleie seg selv, både fysisk og mentalt. Nå skal jeg lære meg å ha ferie.

Trolig blir det ferie i Marokko. Jula skal han feire i Istanbul sammen med søsteren Deeyah.

- Nå skal jeg lære meg å ta ferie, smiler han lurt.

Danset på Oslo S Gjennom «Dansefeber» ble han som kjent hele Norges dansestjerne og fikk mange attraktive danse- og skuespilleroppdrag.

Men som ung breaker og streetdancer, var det ikke bare å møte opp i dansestudio for Adil og vennene.

I stedet møttes danserne på gressplenen ved Rådhuset og på Oslo S, i andre etasje der det er parkett.

—Et perfekt dansegulv. Vi hadde med oss musikk og danset til sikkerhetsvakter kastet oss ut, forteller han.

FLYTENDE HODER:- Det er fascinerende og litt skremmende at så mange i dag er «flytende hoder», med liten kroppsfølelse, sier Adil Khan. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
FLYTENDE HODER:- Det er fascinerende og litt skremmende at så mange i dag er «flytende hoder», med liten kroppsfølelse, sier Adil Khan. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer

- Ei dansestjerne
Da Dagbladet tidligere i uka møtte Adil Khan var han opptatt av en av deltakerne
 
- Her er en av stjernene mine, skrøt han og presenterte Valentino You (23)

- Det fins verre ting enn å drite seg ut på TV, sier Valentino fra rollespillgjengen som vanligvis møtes for å spille Dungeons & Dragons.

Adil merket underveis i innspillingen at det var noe som plaget danseeleven.

-Jeg måtte skaffe meg en jobb, ellers ville jeg miste leiligheten. Det lå tungt over meg, sier Valentino.

23-åringen fikk høre at han måtte ha jobberfaring for å få jobb. Det lød kjent for Adil. Han forteller om den gang han hadde bodd i København og danset i breakdancegruppa Natural Effects, og deretter dro tilbake til Oslo og trengte både jobb og penger.

- Jeg sendte over 100 jobbsøknader. Til slutt var det en kompis som kjente en mann som drev en skate- og hip hip-butikk, som ga meg en sjanse. Det glemmer jeg aldri.

-Så meg selv i ham
Siden juni har Valentino hatt jobb i et cateringfirma i Oslo.

- Jeg fikk sjansen gjennom Adil, sier Valentino takknemlig.

- Jeg så meg selv i ham. Det handler ikke om å sy puter under armene på noen, men at noen må se hjertet ditt, hva du står for og gi deg en sjanse, sier Adil Khan.

esset ved Rådhuset og på Oslo S. Han viser vei opp til andre etasje på sentralstasjonen, der det er parkett. —Vi hadde med oss musikk og danset til sikkerhetsvakter kastet oss ut, forteller han.

 Foto: Torbjørn Berg Hjelper: Adil Khan merket at det var noe som plaget Valentino You som deltar i kveldens utgave av «Adils hemmelige dansere». Han hjalp eleven til å få jobb. — Valentinos situasjon minte meg om noe jeg selv har opplevd, sier Khan. Foto: Torbjørn Berg

HJELPER:  Adil Khan (30) merket at det var noe som plaget Valentino You (23) som deltok i torsdagens utgave av «Adils hemmelige dansere». Han hjalp eleven til å få jobb. — Valentinos situasjon minte meg om noe jeg selv har opplevd, sier Khan. Foto: Torbjørn Berg/ Dagbladet
HJELPER: Adil Khan (30) merket at det var noe som plaget Valentino You (23) som deltok i torsdagens utgave av «Adils hemmelige dansere». Han hjalp eleven til å få jobb. — Valentinos situasjon minte meg om noe jeg selv har opplevd, sier Khan. Foto: Torbjørn Berg/ Dagbladet Vis mer