- Hvis man unngår å pirke i ubehagelige ting på Holocaustdagen vil den mer og mer miste sin betydning

Marte Michelet er aktuell med en svensk utgave av boka «Den største forbrytelsen» - om Norges deltakelse i holocaust.

SVENSK UTGAVE: Marte Michelets bok om Norges deltakelse i Holocaust - «Den største forbrytelsen» -  utkommer nå i svensk utgave. Foto: Anita Arntzen
SVENSK UTGAVE: Marte Michelets bok om Norges deltakelse i Holocaust - «Den største forbrytelsen» - utkommer nå i svensk utgave. Foto: Anita Arntzen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Holocaustdagen var på onsdag akkurat. Du skrev i Aftonbladet om at samtiden har fått en «Holocaust-utmattelse». Den såkalte skravleklassen her på bjerget brukte dagen på å diskutere stigma ved bruk av vaskehjelp på Facebook. Trenger vi egentlig en ytterligere illustrasjon av tingenes tilstand?

- He-he. Mitt poeng var at det har blitt noe veldig formelt og stivt over måten Holocaust snakkes om på sånne markeringsdager, som gjør at folk blir lei og føler at dette trenger de ikke høre enda en gang. Jeg skjønner det. Det er ikke så interessant å snakke om et tema der ingenting står på spill. Hvis man unngår å pirke i ubehagelige ting på Holocaustdagen vil den mer og mer miste sin betydning.

50
%
RABATT

BLACK WEEK

BLACK WEEK

Halvår
39 kr/pr. mnd
Totalt 234kr/for 6 mnd
Få 50% rabatt nå

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer